De ce e ciocolata TOXICĂ pentru cei care suferă de cancer?
Persoanele care suferă de cancer și consumă ciocolată, biscuiți și pâine pot transforma boala pe care o au într-una și mai periculoasă, după cum sugerează noi cercetări. Însă de ce este ciocolata toxică pentru cei care suferă de boala secolului?
Un ingredient important regăsit în uleiul de palmier și în sute de produse alimentare stimulează producția unei proteine cunoscută sub numele de CD36. Proteina aceasta transformă și ciocolata într-un aliment interzis celor care suferă de cancer.
Experții sunt de părere că aceasta joacă un rol important în înrădăcinarea mai adâncă a tumorilor în organism și răspândirea acestora, ducând la metastaze. Această nouă descoperire ar putea să ajute la găsirea unor noi tratamente pentru a preveni expansiunea cancerului la nivelul organelor vitale.
De ce ar trebui să evite ciocolata persoanele care suferă de cancer?
Cercetătorii spanioli au descoperit prezența acestei proteine în membranele celulelor tumorale prelevate de la pacienții cu cancer avansat de gură, de piele, ovarian, la plămâni, vezică și sân. Aceștia au concluzionat faptul că grăsimile din dieta normală stimulează producția proteinei CD36, permițându-le celulelor canceroase să se răspândească în tot organismul. Pentru a-și confirma bănuielile, au injectat șoareci de laborator cu celule canceroase de la oameni și i-au hrănit pe aceștia în baza unei diete cu un conținut scăzut de grăsimi, respectiv o dietă bogată în grăsimi. Toate animalele al căror cancer a fost expus la CD36 din grăsimi au dezvoltat metastaze.
În ceea ce privește animalele care au continuat o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi, doar jumătate dintre acestea au dezvoltat metastaze, după cum a aflat Institutul de Cercetare din Barcelona.
Cercetările ulterioare au arătat că blocarea proteinei cu anticorpi previne complet formarea metastazelor la șoarecii de laborator. În cazul șoarecilor la care cancerul se răspândise deja, progresul bolii a fost oprit într-o proporție de 20%. Conducătorul cercetărilor, profesorul Salvador Benitah, a declarat că la șoarecii cărora le-au fost transmise celulele tumorale umane a existat o legătură puternică între consumul de grăsimi și creșterea potențialului metastatic, din cauza prezenței proteinei CD36 în organismul cobailor.
Este nevoie de mai multe studii pentru a confirma această corelație, mai ales pentru că în multe țări din lume este înregistrată o creștere alarmantă a consumului de grăsimi saturate și zahăr. Grăsimile sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului, însă aportul necontrolat al acestora poate avea un efect negativ asupra sănătății, așa cum este deja demonstrat în cazul unor tumori precum cancerul de colon.
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md