De ce ai nevoie pentru a te simți în siguranță în relație?
Oamenii care se simt nesiguri în relații ajung să facă lucruri iraționale. Dau un milion de mesaje sau își sună partenerul pentru a-l verifica. Se întâmplă chiar să îi verifice mesajele de pe Facebook. Chiar dacă acestea nu sunt semnalele celor mai sănătoase relații, aceste comportamente sunt comune pentru oamenii care vor să se simtă mai bine într-o relație.
Problema este că oamenii fac o obișnuință din aceste acțiuni. Tu știi de ce ai nevoie pentru a te simți în siguranță în relație?
Ce poți face pentru a te simți în siguranță în relație?
Dacă aștepți să primești siguranța și fericirea din partea altei persoane, nu vei face decât să îți crești nivelul nesiguranței tale. Atunci când alții te dezamăgesc, încrederea ta devine mai mică. Când siguranța ta depinde de altcineva, nu mai ai niciun control. De aceea, când ești respins, neglijat sau trădat, te simți nesigur. Trebuie să-ți oferi singur siguranța în relații. Iată cum!
Oferă-ți propria siguranță
Poate că te-ai simțit respins în copilărie. Sau în relația anterioară, alții te-au făcut să te simți neimportant sau nu te-au respectat. Însă aceste lucruri nu reflectă valoarea de sine. Când te simți nesigur, te concentrezi adesea pe ceea ce simți că îți lipsește. De exemplu, atunci când nu te simți bine în interiorul tău, este natural să privești în afară pentru validare. Însă aceasta nu este modalitatea sănătoasă de a face față situației. În schimb, fă ceva pentru a te simți mai bine. Tunde-te, citește o carte, învață o limbă nou sau fă ceea ce știi deja să faci.
Ține-ți siguranța departe de cea a partenerei / partenerului
Chiar și atunci când ești într-o relație, este crucial să-ți păstrezi independența. Orice relație sănătoasă este formată din doi oameni sănătoși. Când devii prea dependent de relație, poți ajunge să ai niște granițe bine definite. Și vei avea un sentiment difuz cu privire la propriile tale nevoi. Atunci când nu ești dependent de relația ta pentru a-ți satisface nevoile, te simți mai sigur în viață. Este important să păstrezi un sentiment al identității de sine și să ai grijă de propriile nevoi. Dacă ai avut pasiuni și hobby-uri înainte de relația ta, păstrează-le. De exemplu, dacă îți place să alergi, continuă să te trezești devreme și să mergi la alergat. Dacă ai propria ta viață în afara unei relații, te vei dezvolta în continuare. Toată lumea are nevoie să se simtă în siguranță. Cei mai mulți nu își dau seama și încearcă să caute aceste lucruri la alte persoane. Însă dacă te bazezi pe ceilalți pentru siguranța din relație, s-ar putea să fii nefericit, iar relația să se termine mai repede decât ar trebui.
Sursa: eva.ro
Peste 11 400 de familii din R. Moldova vor primi indemnizații unice în valoare de câte 3 300 de lei
Suma amenzilor aplicate persoanelor care au luat bani pentru a-și vinde votul la ultimele alegeri a crescut la peste 7,1 milioane de lei
Cum au votat cetățenii români din R. Moldova la alegerile prezidențiale din România: Număr-record de votanți și Lasconi pe primul loc