De câte ori trebuie să-ți speli părul pe săptămână. Recomandările unui stilist din New York
Să ai grijă de părul tău poate fi o adevărată provocare atunci când nu știi care sunt, în realitate, nevoile lui. Iar folosirea șamponului în exces poate fi dăunătoare, potrivit lui Julien Farel, fondator al unui salon de înfrumusețare din New York, Statele Unite ale Americii, scrie digi-world.tv.
Julien Farel, fondatorul unui salon de succes din New York, atrage atenția că oamenii ar trebui să-și spele părul în funcție de nevoile tipului lor de păr, nu după un ritual standard.
Mulți dintre oameni își spală părul de două sau de trei ori pe săptămână, iar în unele cazuri este mult prea des. Folosirea în exces a șamponului duce la eliminarea uleiurilor naturale și îl usucă în exces.
De asemenea, stilistul atrage atenția că sub nicio formă nu ar trebui să vă spălați părul zi de zi, întrucât efectele vor fi devastatoare: ”Dacă îți vei șampona părul zi de zi, acesta va elimina toate uleiurile naturale și va lăsa părul uscat și fragil”, susține el, potrivit Mirror.
Acesta susține, însă, că ar trebui să folosești șamponul de două, trei ori pe săptămână, iar secretul stă în alegerea produselor de calitate, potrivite tipului tău de păr. Spre exemplu, dacă ai părul uscat și fragil, alege produse care să-l hidrateze. Nu uita să folosești și balsam sau mască. Efectele se vor vedea.
Stilistul a dezvăluit, de asemenea, că atunci când îți șamponezi părul mai rar, scalpul va produce o cantitate mai mare de sebum, ajutând părul să rămână sănătos și moale. El susține, însă, că persoanele care au părul gras ar trebui să-l șamponeze ori de câte ori simt nevoia, întrucât este imposibil să ții sub control excesul de sebum.
De asemenea, Julien susține că dacă ai mers la sală și ai transpirat, o simplă clătire a părului cu apă este suficientă. Teoria lui a fost, de asemenea, susținută și de un alt profesionist din domeniu, între care Barrier Martin, hair-stylistul unui brand celebru de produse de îngrijire a părului.
„Energocom” a găsit energie electrică pentru a asigura consumul de marți pe malul drept al Nistrului: Cu 3% mai mult decât astăzi
Știați că... R. Moldova are 63 de rezervații naturale: Care sunt cele mai cunoscute și ce rol au acestea
Nu există temei pentru creșterea tarifelor la energia electrică. R. Moldova a cumpărat de la începutul anului 280 de mii MWh, la prețul mediu de circa 126,75 de euro/ MWh. Puțin peste 60 la sută din energie a fost livrată de România