09:08:29 25.11.2024
Stiri

„Act de INJUSTIȚIE” în dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, comis de Curtea de Apel Chișinău: „Legea a fost interpretată în BENEFICIUL controversatului Veaceslav Platon. Poate fi un nou test al RUȘINII în fața CtEDO”

Actualitate 02.07.2021 12:59 Vizualizări3016 Autor: Ziarul National
„Act de INJUSTIȚIE” în dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, comis de Curtea de Apel Chișinău: „Legea a fost interpretată în BENEFICIUL controversatului Veaceslav Platon. Poate fi un nou test al RUȘINII în fața CtEDO”


Curtea de Apel Chișinău ar fi comis un „act de injustiție” în dosarul clădirilor „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO”, după ce pe 8 iunie curent ar fi interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Mai exact, judecătorii au admis recursul avocaților lui Platon și a întors cauza penală în instanța de fond, la un alt complet de judecată. De această părere sunt reprezentanții companiei SC „Continental Business Invest” SRL, care încearcă să recupereze cele două clădiri de la Platon.

Potrivit SC „Continental Business Invest” SRL, hotărârea Curții de Apel Chișinău este „ilegală” din mai multe considerente „absolut evidente pentru întreaga societate, chiar și pentru persoanele fără studii juridice”.

„Plenul Curții de Apel consideră că judecătorul de instrucție a încălcat dreptul avocaților lui Platon atunci când a pronunțat decizia în lipsa lor. Precizăm că aceștia au absentat din cauza unui pretins test pozitiv la COVID -19, însă acel test era fals, fapt confirmat de Agenția Națională de Sănătate Publică. Până la prezentarea testului fals, care avea scopul evident de a tergiversa examinarea cauzei, avocații lui Platon au participat la ședințe și de fiecare dată au cerut amânarea neîntemeiată a deciziei judecătorești în cadrul a cel puțin patru ședințe. Atât părțile implicate în proces, cât și observatorii din societate au putut vedea cum Platon și avocații săi încercau tergiversarea cauzei la Judecătoria Ciocana”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Citește și: DOC // Avocatul lui Platon ar fi recurs la unele ILEGALITĂȚI pentru a câștiga o decizie de judecată în favoarea clientului său. Dovezile care ar demonstra că apărătorul controversatului om de afaceri și-ar fi FALSIFICAT testul la COVID-19

De asemenea, sursa citată menționează că, potrivit Codului de Procedură Penală, încheierea unui judecător de instrucție este irevocabilă, cu câteva excepții în care nu se încadrează dosarul celor două imobile.

Citește și: DOC // Procurorul general INSISTĂ pe lângă CSJ să fie ANULATE două decizii ale Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin intermediul cărora Veaceslav Platon și-a adjudecat două CLĂDIRI din centrul Chișinăului

„Anume din motivul că încheierea judecătorului de instrucție este irevocabilă, Curtea de Apel a respins (în luna ianuarie și februarie) alte două recursuri pe acest caz. Însă a treia oară, într-o manieră absolut inexplicabilă, l-a admis, l-a examinat și a decis întoarcerea dosarului în instanța de fond. Mai grav decât atât este faptul că singurul argument pe care se sprijină decizia plenului este un test anti-COVID fals, care a fost prezentat de avocatul lui Platon”.

Citește și: DOC // Veaceaslav Platon ar mai întreprinde o tentativă de a obține două imobile de MILIOANE din centrul Chișinăului, în pofida faptului că Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care acestea au fost sechestrate în beneficiul său

Sursa citată a mai adăugat că, făcând abstracție de ilegalitatea deciziei respective, a fost a înaintată o solicitare la adresa plenului Curții Apel care, în speță, presupune asigurarea echității în fața legii.

„Dacă magistrații i-au dat câștig de cauză lui Platon din motivul să avocatul său și-a înscenat boala, logica juridică îi obligă pe aceeași magistrați să anuleze și controversata decizie din luna decembrie 2020, când instanța de fond a decis să pună sechestru pe cele două imobile și să le treacă în folosința lui Platon, contrar faptului că avocații SC „Continental Business Invest” SRL nu au fost înștiințați despre o asemenea ședință și prin urmare nu au fost prezenți în momentul pronunțării verdictului. Precizăm că egalitatea în fața legii și a autorităților este un drept fundamental consfințit în Constituția R. Moldova, dar și în Codul de Procedură Penală”.

Momentan, dosarul celor două imobile a fost întors la Judecătoria Ciocana, urmând să fie examinat într-o primă ședință pe data de 5 iulie, curent.

„Rezumând cele expuse mai sus: dosarul „Casa Modei” și fostului sediu „ASITO” se află acum pe masa a două instanțe: Judecătoria Ciocana – unde a fost întors recent de instanța ierarhic superioară și pe masa Curții de Apel – unde avocații SC „Continental Business Invest” SRL au solicitat asigurarea echității în fața legii și anularea controversatei decizii din luna decembrie 2020, atunci când a fost încălcat flagrant dreptul nostru la apărare. SC „Continental Business Invest” SRL condamnă manieră dubioasă în care s-a pronunțat decizia Curții de Apel din 8 iunie 2021. Rugăm comunitatea de profil să atragă atenția asupra riscului înregistrării unor precedente periculoase în justiția R. Moldova. De asemenea, solicităm organelor abilitate să se expună pe marginea cazului și să intervină întru stoparea gravelor abateri de la lege. În caz contrar, R. Moldova are toate șansele să susțină cu brio un nou test al rușinii în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului”, se mai arată în declarația companiei.

Amintim că la începutul lunii aprilie, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care cele două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate. În concret, este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL „Interprimcolect” și , respectiv, „Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon. Prin urmare, procurorul general a restabilit drepturile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Chiar dacă procurorul general a anulat acele ordonanțe, Veaceslav Platon insistă că dânsul are dreptul la cele două imobile și a cerut în instanță anularea ordonanței procurorului general.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md