CURIOZITĂȚI // Țara cu cea mai mică rată a CORUPȚIEI din întreaga lume …
În Rusia există de două ori mai mulți judecători și magistrați decât în SUA. În același timp, rata criminalității este de opt ori mai mare în Statele Unite ale Americii.
***
În Maldive, există două închisori la fiecare 1000 de locuitori.
***
Unul din trei australieni a fost, la un moment dat, victima unei infracțiuni.
***
Cel mai mare număr de crime se înregistrează în SUA. Același lucru este valabil și pentru furturi de mașini, violuri, tâlhării sau atacuri armate.
***
Doar în cinci țări ale lumii, numărul deținuților femei îl depășește pe cel al bărbaților. Este vorba de Thailanda, Qatar, Paraguay, Costa Rica și Singapore.
***
Oamenii au încredere în suedezi. Într-un studiu recent, companiile suedeze sunt considerate cele mai sigure și mai puțin probabil să primească mită.
***
În Fiji, Chile și Egipt poți fi închis dacă nu te prezinți la secția de vot - cel puțin teoretic.
***
Finlanda este considerată țara cu cea mai mică rată a corupției din întreaga lume.
***
Membrii armatei și ai poliției nu au drept de vot în Republica Dominicană.
***
În Cuba se înregistrează cei mai mulți morți loviți de fulgere.
***
Brazilia deține un trist record al celor care au decedat după ce au căzut dintr-un copac.
***
Nauru, Tokelau și Sahara Vestică sunt singurele state care nu au o capitală.
***
Libia este singurul stat pe al cărui drapel se găsește o singură culoare.
***
Nepal deține singurul drapel care nu este pătrat sau rectangular. Drapelul Nepalului este format din două triunghiuri suprapuse.
***
Dintre cele opt țări care au inclus cuvântul „democrație” în propria lor denumire, trei sunt dictaturi: Republica Populară Democrată Coreea, Republica Populară Democrată Laos și Republica Democrată Congo.
Sursa: descopera.ro
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"