Cum va fi marcată Ziua Independenţei R. Moldova
Ministerul Culturii organizează astăzi, 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), sărbătoarea consacrată Zilei Independenţei R. Moldova. Evenimentul a început la ora 9:00, cu depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la memorialul ,,Eternitate”.
Spectacolul va debuta cu Parada Portului Popular, în cadrul căreia Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare ,,JOC”, precum şi alte colective notorii vor defila în costume tradiţionale.
Conducerea R. Moldova va veni cu un cuvânt de felicitare în PMAN la orele 11:30, după care toată lumea va fi invitată la ,,Hora mare”.
Sărbătoarea va continua cu evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale, sub bagheta lui Mihai Agafiţa, după care va urma un moment de etno-folk cu Valy Boghean. Tot în ritm de muzică şi voie bună, concertul va continua cu un recital de muzică uşoară, cu participarea celor mai îndrăgiţi interpreţi: Iurie Sadovnic, Viorel Burlacu, Ion Raţă, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Ana Puică, Natalia Barbu, Pavel Parfeni şi formaţia DoReDoS.
De asemenea, publicul prezent la eveniment va avea ocazia să viziteze târgul naţional ,,Tezaur”, unde vor putea achiziţiona obiecte de unicat ale meşterilor populari.
Sărbătoarea dedicată Zilei Independenţei va culmina cu un foc de artificii la ora 22.00, urmat de spectacolul ,,Hai să dăm mână cu mână”, susţinut de către Orchestra Naţională de Muzică Populară ,,Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, care va încânta oaspeţii sosiţi la eveniment cu un recital de muzică populară.
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”