Cum sunt marcate anvelopele de iarnă, care îndeplinesc cerințele de utilizare. Este foarte important să verificați anul fabricației
Până la venirea iernii au mai rămas doar câteva sâptămâni, iar șoferii trebuie să pregătească mașinile pentru sezonul rece. În această perioadă service-urile și vulcanizările devin aglomerate, deoarece șoferii schimbă roțile de vară cu cele de iarnă.
Toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.
Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S nu există sancțiuni.
Șoferilor li se recomandă să nu ignore importanța anvelopelor de iarnă în sezonul rece, deoarece acestea sunt concepute ca la o temperatură de sub 7-8 grade Celsius să rămână moi, spre deosebire de cele de vară, pentru a păstra aderența la carosabil.
Înainte de a monta anvelopele, vă recomandăm să verificați anul fabricației (DOT) și adâncimea profilului. Dacă anvelopele au o vechime de peste 4-5 ani, solicitați părerea unui specialist, care să observe dacă există urme specifice de uzură.
Este important de știut că o anvelopă de iarnă, aflată în condiții optime, crește aderența pe carosabilul acoperit cu zăpadă și scade distanța de frânare.
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pus la RESPECT de vicepreședintele Parlamentului R. Moldova: „Ce se întâmplă acum pe malul stâng al Nistrului e o ilustrație perfectă a ce înseamnă ruskii mir – întuneric, frig și disperare”