Cum se tratează CISTITA acasă, cu cele mai simple remedii
Una din două femei suferă de infecţie urinară, care de cele mai multe ori se repetă la nesfârşit. Însă, pe cât este de dureroasă şi incomodă, pe atât de repede se poate trata. Iată câteva trucuri simple, demne de toată încrederea ta.
În primul rând, ce trebuie să ştii este că cistita afectează cel mai adesea femeile, şi asta din motive anatomice: spre deosebire de acestea, bărbaţii au uretră mai lungă, fapt ce le permite o protecţie mult mai eficientă. Nu-i nimic însă, pentru că avem şi noi metode cât se poate de simple şi la îndemână!
Nu încerca să adormi simptomele cu fel şi fel de leacuri, pentru că în câteva zile ea va reveni... în forţă! Şi ai mare grijă să respecţi cu exactitate dozele şi durata tratamentelor chiar dacă nu mai simţi nicio durere. Să duci tratamentul până la capăt este esenţial!
Bea multă apă: cel puţin 1,5 litri pe zi. Astfel vei dilua cantitatea de germeni din urină şi vei preveni riscul unei noi infecţii. Sfatul este valabil mai ales vara, când riscul de a face cistită creşte: transpiraţia fiind mai puternică, ai tendinţa de a urina mai puţin.
Mănâncă citrice şi bea sucuri de coacăze întrucât au proprietăţi antiinflamatoare şi dezinfectante, dar mai ales au puterea de a modifica pH-ul urinei datorită acidităţii lor. Astfel, bacteriile vor fi eliminate mult mai repede.
Ai grijă de ingiena ta intimă! Igiena deficitară sau o igienă prea agresivă contribuie la multiplicarea bacteriilor. Spală-te de maximum două ori pe zi, folosind un produs ce respectă pH-ul zonei (5-7), evită spălăturile vaginale şi uită de buretele de baie, care este un adevărat cuib de microbi.
Nu te reţine de la urinat. Încearcă să mergi la toaletă de fiecare dată când simţi nevoia şi nu te reţine prea mult timp. Totodată, evită să te opreşti în timp ce urinezi întrucât acest lucru favorizează apariţia cistitei.
Urinează după fiecare raport sexual. În timpul penetrării, la orificiul uretrei pot fi depozitate bacterii care pot duce la infecţie urinară. Urinând imediat după, vei împiedica bacteriile să ajungă în vezică.
Mergi pentru o consultaţie la medic. Mai ales în perioadele de risc din viaţa unei femei cum este perioada sarcinii. Când o femeie este însărcinată, sistemul său imunitar se axează în principal pe protejarea fătului. Aşa că nu te neglija, nu lua medicamente după ureche, ci mergi la medic.
Evită să porţi haine prea strâmte sau lenjerie intimă sintetică. Ele favorizează transpiraţia şi răspândirea microbilor prin crearea unui mediu cald şi umed. De asemenea, spală-ţi costumul de baie după fiecare utilizare şi în niciun caz nu-l lăsa să se usuce pe tine!
Mergi împreună cu partenerul tău să vă faceţi un test de urină. Infecţia poate fi susţinută prin existenţa unei afecţiuni genitale a partenerului.
Sursa: csid.ro
Ministrul de Externe al Franței delegat pentru Europa, discuții cu studenții USM de la filierele francofone: Proiecte pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din R. Moldova
,,Votul util împotriva PSD și AUR este Ciucă, nu Lasconi": Argumentele lui Adrian Papahagi
FOTO // Trupa „Ghioceii” din Mingir, condusă de Mihail Sîrbu, este aplaudată în R. Moldova și peste hotare. Mulți elevi din satul Mingir devin actori profesioniști