Cum se face CURĂȚENIE rapid: cele mai eficiente metode
Când timpul nu este de partea ta şi trebuie să faci mai multe lucruri concomitent, curăţenia nu este cel mai ușor proces din lume. De aceea, întotdeauna sunt binevenite metodele care te pot ajuta să fii eficientă atât în privinţa rezultatelor, cât şi din punctul de vedere al duratei. O serie de astfel de sfaturi îţi vom da şi noi în cele ce urmează, astfel încât să îţi fie mai uşor să-ţi faci treaba.
Cum poţi să ai casă curată într-un timp record
1. Cum se face curăţenie rapid în baie
Timp: aproximativ 25 de minute
Începe prin a aplica, folosind un pulverizator, oţet îndoit cu apă pe bateriile de la chiuvetă şi de la duș sau cadă, dar şi pe faianţa din apropierea acestora. Lasă totul astfel timp de 10 minute, pentru ca soluţia să îşi facă treaba. Ea va ajuta la dizolvarea calcarului. În plus, toarnă în toaletă şi pe pereţii acesteia clor sau soluţia dezinfectantă pe care o foloseşti de obicei.
Dacă ai o cabină de duș, împarte-i suprafaţa în trei zone. Pulverizează soluţia despre care ţi-am spus anterior pe suprafaţa unei zone, las-o să acţioneze, apoi pulverizeaz-o şi pe celelalte două. Întoarce-te apoi la prima zonă şi şterge-o cu o lavetă umedă, după care procedează la fel cu suprafaţa rămasă. La final, foloseşte o altă lavetă, de data aceasta uscată.
După ce ai terminat curăţenia în cabina de duș, poţi reveni la bateriile din baie şi la faianţă, ștergându-le tot cu o lavetă umedă. Pentru a le conferi luciu, utilizează şi o bucată de material textil uscat. Pentru a finaliza curăţarea toaletei, foloseşte peria de-abia după ce substanţa dezinfectantă a acţionat, astfel încât să nu fie nevoie să petreci mult timp încercând să cureţi.
Odată ce ai bifat toate acestea, poţi trece la ultimul pas al curăţeniei din baie: şterge cu mopul gresia şi lasă suprafeţele să se usuce, în timp ce tu îţi continui treaba în celelalte camere ale locuinţei.
2. Cum se face curăţenie rapid în bucătărie
Timp: aproximativ 35 de minute
Începe prin a arunca toate caserolele şi cutiile care nu îţi mai folosesc. Pune farfuriile murdare în maşina de spălat vase sau, dacă nu ai aşa ceva, curăță-le în stilul clasic. Odată ce le-ai spălat, pune-le în picurător şi ocupă-te de celelalte aspecte.
Aşadar, du-te la frigider şi scoate toate alimentele, verificându-le termenul de garanţie şi aspectul. Aruncă tot ce este expirat şi aşază la loc produsele bune. Apoi, cu ajutorul unui burete, curăță rafturile şi pune înăuntru un recipient cu bicarbonat de sodiu, pentru a scăpa de orice miros neplăcut.
Urmează curăţarea aragazului, pentru care poţi folosi un produs special achiziţionat în acest scop sau pur şi simplu puţin detergent de vase, în funcţie de cum cere situaţia. Pentru cuptor, poţi folosi puţin bicarbonat de sodiu pe un burete umed. Vei vedea cât de repede vei scăpa de urmele de grăsime nedorite!
Pentru cuptorul cu microunde, foloseşte un truc la îndemâna oricui: pune un vas cu apă înăuntru şi porneşte cuptorul pentru 5 minute. Aburii emanati de apa fierbinte vor ajuta la eliminarea rapidă a petelor, fluidizând grăsimea, astfel încât le vei putea şterge mai uşor cu o lavetă.
La final, desigur că este cazul să te ocupi şi de gresia de pe jos, pentru ca mai apoi să o laşi să se usuce, în timp ce tu îţi continui treaba în celelalte camere.
3. Cum se face curăţenie în sufragerie într-un timp record
Timp: aproximativ 40 de minute
Dacă ai un covor în sufragerie, atunci foloseşte aspiratorul pentru a scăpa de scame, praf şi acarieni. Cum toate acestea se acumulează şi în fibrele materialului care îmbracă fotoliile şi canapelele, acelaşi aparat este util şi în cazul acestora.
Pentru ferestre, foloseşte un pulverizator şi o soluţie specială. În plus, ţi-ar fi de folos câteva foi de ziar, întrucât acestea nu vor lăsa urme sau resturi de material, aşa cum ar putea face o lavetă, în timpul procesului de curăţare.
Candelabrele pot fi un adevărat coşmar când vine vorba despre curăţarea lor, mai ales dacă au braţe sau dacă sunt decorate cu ţurţuri de cristal.
În acest din urmă caz, trebuie să procedezi după cum urmează!
Pentru început, scoate becurile din abajur şi foloseşte o scară sau un scaun pe care poţi urca în siguranţă. Apoi, pune-ţi o pereche de mănuşi din material textil moale şi umezeşte cu soluţie pentru spălat geamurile una dintre ele. Apoi, şterge cu ea fiecare element al candelabrului, chiar şi ţurţurii. Pentru a nu lăsa urme, foloseşte mănuşa uscată în scopul îndepărtării surplusului de soluţie de pe fiecare porţiune.
Nu în ultimul rând, trebuie să ştergi praful de pe mobilă, iar pentru draperiile confecţionate din material textil, poţi apela cu încredere la un aspirator de mână, aşa cum sunt cele utilizate în interiorul automobilelor.
4. Cum să faci curat rapid în dormitor
Timp: aproximativ 35 de minute
Odată ce ai ajuns în această încăpere, repetă operaţiunile efectuate în sufragerie, iar la final, schimbă aşternuturile cu unele curate şi parfumate.
Respectând aceste indicaţii, vei putea spune într-adevăr că ai reuşit să găseşti răspunsul la întrebarea „Cum se face curăţenie rapid?" şi, în plus, vei scăpa de stresul provocat de lipsa timpului.
Rusia vorbește din nou despre riscul unui conflict nuclear cu NATO. Declarațiile lui Serghei Șoigu
Centru unic de apel pentru consumatori, lansat la Chișinău: Sunați la 0-22-51-51-51 pentru soluționarea plângerilor legate de produse sau servicii
BILANȚ // Energia electrică, cumpărată anul trecut la un preț mediu de 90 de euro de la opt producători mari din R. Moldova, România și Ucraina, dar și de la circa 200 de producători mici de energie regenerabilă