Vinetele pot fi TOXICE. Cum se consumă CORECT?
Cel mai indicat este consumul de vinete coapte, la grătar sau sub formă de salată. Nu e bine să fie consumate prăjite (prăjirea lor distruge prea multe substanțe nutritive pe care vinetele le conțin, devenind cancerigene și generând în schimb substanțe toxice), cu mult ulei sau sub formă de salată cu sos de maioneză, scrie bzi.ro.
În general, este bine de știut că vinetele au capacitatea de a absorbi o mare cantitate de grăsime, astfel că aceste legume coapte formează o emulsie prin încorporarea treptată a grăsimii în pastă de vinete.
E bine ca vinetele să fie sărate ușor, apoi lăsate în repaus pentru a stimula scurgerea lichidului amărui pe care îl conțin și pentru a absorbi mai puțin ulei.
Trebuie alese legumele ajunse la maturitate, întrucât cele tinere (adică acelea care sunt mai tari) au potențial toxic mai mare datorită conținutului mai mare în solanină. Pentru a reduce toxicitatea se recomandă a fi lăsate la înmuiat câteva ore în apa sărată.
De asemenea, vinetele se digeră mai ușor dacă sunt trecute prin albuș de ou înainte de preparare. Cele mai bune sunt vinetele mici, cele mari au semințe mai mari și pot fi amare.
Vinetele nu trebuie lăsate la temperatura camerei, fiindcă se amărăsc. Acestea se pot păstra, maximum o săptămâna, în cutia de legume din frigider.
Ambasadorul agreat al Rusiei riscă să fie trimis acasă, după ce a spus mai multe MINCIUNI despre R. Moldova. MAE: ,,Îi cerem să înceteze propagarea declarațiilor false, care pot depăși limitele comportamentului diplomatic"
VIDEO // Două RACHETE rusești ar fi violat spațiul aerian al R. Moldova în această dimineața. Locuitorii din satul Ruseni din raionul Edineț au fost îngroziți de sunetul proiectilului
Baba Hârca și lecțiile ei de frumusețe