10:27:15 27.04.2025
Stiri

Vinetele pot fi TOXICE. Cum se consumă CORECT?

Știri 21.08.2015 17:45 Vizualizări18390
Vinetele pot fi TOXICE. Cum se consumă CORECT? adihadean.ro

Cel mai indicat este consumul de vinete coapte, la grătar sau sub formă de salată. Nu e bine să fie consumate prăjite (prăjirea lor distruge prea multe substanțe nutritive pe care vinetele le conțin, devenind cancerigene și generând în schimb substanțe toxice), cu mult ulei sau sub formă de salată cu sos de maioneză, scrie bzi.ro.

În general, este bine de știut că vinetele au capacitatea de a absorbi o mare cantitate de grăsime, astfel că aceste legume coapte formează o emulsie prin încorporarea treptată a grăsimii în pastă de vinete.

E bine ca vinetele să fie sărate ușor, apoi lăsate în repaus pentru a stimula scurgerea lichidului amărui pe care îl conțin și pentru a absorbi mai puțin ulei.

Trebuie alese legumele ajunse la maturitate, întrucât cele tinere (adică acelea care sunt mai tari) au potențial toxic mai mare datorită conținutului mai mare în solanină. Pentru a reduce toxicitatea se recomandă a fi lăsate la înmuiat câteva ore în apa sărată.

De asemenea, vinetele se digeră mai ușor dacă sunt trecute prin albuș de ou înainte de preparare. Cele mai bune sunt vinetele mici, cele mari au semințe mai mari și pot fi amare.

Vinetele nu trebuie lăsate la temperatura camerei, fiindcă se amărăsc. Acestea se pot păstra, maximum o săptămâna, în cutia de legume din frigider.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte