Cum scapi de MĂTREAȚĂ
Mătreața este inestetică și deranjantă pentru oricine, femei și bărbați deopotrivă. Oricât de bine ar arăta părul nostru, trebuie să fim mereu atenți la mătreață. Această problemă apare atunci când scalpul este uscat sau produsele de îngrijire ale părului nu sunt cele potrivite.
În cele mai multe cazuri, mătreața poate fi combătută, potrivit realitatea.net, prin folosirea unor produse speciale (șampoanele, tratamentele). Nu este nevoie să ne spălăm mai des pe cap decât de obicei și nici mai dur, pentru că putem irita și mai tare pielea capului. Mătreața uscată este fină și separată de pielea capului, în timp ce mătreața grasă aderă pe scalp și provoacă deteriorarea acestuia.
Sfaturi
În primul rând, trebuie să folosim un șampon potrivit tipului de scalp, tratamentele (măști și fiole) speciale pentru a calma și a repara un scalp cu asemenea probleme și bineînțeles ne ajută remediile naturiste:
OȚETUL
Ajută foarte mult la echilibrarea ph-ului la nivelul scalpului care se umple de mătreață. După șamponare și mască, trebuie clătit părul cu un amestc din 2L de apă și o cană de oțet. Se lasa câteva minute, apoi clătim cu apă călduță.
ULEIUL DE COCOS
Are rol de a hidrata în profunzime (pentru scalp uscat) și de a scăpa părul de mătreață.Trebuie masat scalpul cu acest ulei și lăsat să acționeze între 10-20 de min, apoi șamponăm. Această metodă trebuie să o repetăm o dată pe săptămână.
CEAIUL DIN PLANTE
Putem clăti părul cu o infuzie din cimbru, salvie și urzici, câte o linguriță din fiecare, la o cană de apă. La fel și CEAIUL DE MUSEȚEL este foarte eficient în combaterea mătreții și are efect calmant.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți