22:10:11 22.11.2024
Stiri

Cum să-ţi strângi BRADUL de Crăciun şi ce să faci cu el după sărbători

Știri 10.01.2016 20:00 Vizualizări2941 Autor: Ziarul National


Cum să-ţi strângi BRADUL de Crăciun şi ce să faci cu el după sărbători sursa: google.ro

Te gândeşti cu groază că va trebui să aduni toate decoraţiunile din el şi îţi este teamă că vei împrăştia ace prin toată casa? Descoperă câteva trucuri simple.

După ce trec sărbătorile, ne aşteaptă la fiecare colţ o privelişte cât se poate de tristă: brazii de Crăciun uscaţi, aruncaţi pur şi simplu la tomberon. Dacă ai avut anul acesta un brad natural, tăiat, atunci trebuie să ştii că există câteva modalităţi simple prin care poate fi refolosit.

Returnează-l

Multe magazine de bricolaj care au vândut brazi de Crăciun au avut oferta de „returnare” a brazilor. Acest lucru înseamnă că poţi duce bradul uscat înapoi în luna ianuarie pentru a fi reciclat şi vei primi în schimb un bon valoric. Verifică dacă magazinul din care ai cumpărat bradul are o astfel de ofertă şi asigură-te că ai păstrat bonul fiscal când l-ai cumpărat.

Reciclează-l

Poţi găsi în oraşul tău centre de reciclare care primesc brazii de Crăciun uscaţi. De asemenea, în unele localităţi brazii lăsaţi lângă ghena de gunoi sunt colectaţi separat şi reciclaţi de firmele de salubrizare. Caută informaţii despre această posibilitate în zona în care locuieşti dacă vrei să reciclezi bradul de Crăciun.

Foloseşte-l în grădină

În cazul în care locuieşti la curte, atunci poţi folosi bradul uscat în grădină. Acele de brad scuturate în grădina ta se descompun treptat şi cresc aciditatea solului, oferind în acelaşi timp nutrienţi pentru plantele pe care le vei sădi apoi. Iar tulpina, curăţată de crengi, poate fi folosită pe post de arac, pentru a susţine plantele căţărătoare. De asemenea, bradul poate fi tocat integral iar resturile împrăştiate în grădină, pe post de îngrăşământ natural.

Plantează-l

Dacă ai cumpărat un brad în ghiveci, cu rădăcină, atunci îl poţi planta cu succes în propria ta grădină. În acest caz trebuie să păstrezi bradul până la primăvară, când pământul se va dezgheţa. Ai grijă să-l ţii într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură, cu suficientă lumină şi să-l uzi o dată pe săptămână. Pământul trebuie să fie umed, în niciun caz complet ud, pentru că rădăcinile pot putrezi din cauza excesului de apă.

Transformă-l

Tulpina bradului tău poate fi transformată cu uşurinţă în elemente decorative dacă eşti pasionată de bricolaj. De exemplu, taie tulpina în felii subţiri pe care să le vopseşti cu un lac transparent pentru lemn. Vei obţine astfel suporturi inedite pentru pahare, realizate chiar de tine!

Strânge-l cu grijă

Acele uscate de brad, împrăştiate prin casă, sunt extrem de neplăcute. Rămân înfipte în covoare sau alte textile şi pot provoca înţepături foarte dureroase. Pentru a preveni împrăştierea acelor atunci când strângi bradul, asigură-te că ai aproape de tine aspiratorul, pentru a strânge imediat acele care cad pe podea în timp ce culegi globuleţele şi decoraţiunile. Foloseşte apoi un sac mare din plastic în care să introduci bradul începând de la tulpină, nu de la vârfuri, pentru că astfel vei împrăştia mai multe ace.

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

11.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Remanierile necesare...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md