Cum să-ți organizezi corect frigiderul. Experții dezvăluie locul potrivit pentru fiecare aliment. Greșeala pe care o facem cu toții
Frigiderul este punctul central al bucătăriilor din întreaga lume, dar se pare că l-ai organizat greșit până acum.
Experții de la *Which?*, o organizație de consumatori cu sediul în Regatul Unit, au explicat locurile ideale pentru fiecare tip de aliment din frigider, inclusiv carne crudă, resturi de mâncare și condimente. Mai mult decât atât, aceștia au clarificat, în sfârșit, unde ar trebui să păstrezi ketchupul, scrie ziare.com.
Pe lângă faptul că un frigider bine organizat arată estetic, acest lucru te poate proteja de intoxicații alimentare.
„Frigiderul tău și modul în care îl folosești ar putea face ca mâncarea să se strice mai repede decât ai dori”, au spus cei de la *Which?*.
„În cazuri extreme, ar putea chiar să te îmbolnăvești. Dar e vorba de mai mult decât simpla ajustare a termostatului.”
Cum să-ți organizezi frigiderul
Deși poate fi tentant să pui alimentele oriunde găsești loc, *Which?* recomandă să acorzi mai multă atenție locului unde le depozitezi.
„Indiferent cât de precis este termostatul tău, temperatura din frigider va varia între rafturi”, au explicat aceștia.
„Cel mai bine este să consideri temperatura termostatului ca o medie pentru frigider, deoarece, de regulă, rafturile superioare sunt mai calde.”
Raftul superior: mezeluri, resturi de mâncare, prăjituri cu cremă sau orice alte alimente care nu necesită gătire înainte de a fi consumate.
Raftul din mijloc: produse lactate precum brânza, untul, iaurtul și ouăle. Deși mulți dintre noi păstrează laptele pe ușa frigiderului, experții recomandă să îl depozităm pe raftul din mijloc. Dr. Christian Reynolds, de la City, University of London, explică: „Laptele este un produs perisabil, așa că locul și temperatura de depozitare îi afectează durata de valabilitate.”
Raftul inferior: carne crudă, păsări de curte și fructe de mare, care ar trebui depozitate în recipiente sigilate pentru a evita scurgerea sau contactul cu alte alimente.
Sertare: fructele și legumele – dar nu împreună! Fructele eliberează etilenă, un gaz natural care poate accelera coacerea excesivă a altor alimente.
Rafturile de pe ușă – cea mai caldă zonă a frigiderului – sunt ideale pentru condimente precum siropul de arțar, maioneza, pesto, dressingurile pentru salată și sosul tartar.
Alimente surprinzătoare care NU trebuie păstrate în frigider
*Which?* subliniază că anumite alimente, pe care mulți dintre noi le punem în frigider, sunt mai bine păstrate în dulap.
Pâinea, castraveții și roșiile își pierd rapid aroma și prospețimea la frigider.
Unele condimente, inclusiv ketchupul, pot fi păstrate în dulap. Acesta conține oțet și roșii, care sunt natural acide, ceea ce ajută la conservare la temperatura camerei. Alte condimente sigure pentru dulap includ sosul brun, muștarul, sosul de mentă, murăturile, chutney-ul de mango și sosul iute.
Ce temperatură trebuie să aibă frigiderul tău?
Pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp, frigiderul ar trebui să fie setat între 0°C și 5°C.
„La temperaturi peste 8°C, majoritatea bacteriilor dăunătoare se pot dezvolta rapid pe alimente – aceasta este cunoscută drept zona de pericol pentru creșterea microbiană”, avertizează *Which?*, scrie Dailymail.
Menținerea unei temperaturi scăzute constante este esențială pentru a maximiza durata de viață și nutrienții alimentelor.
VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”
DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi