Cum să SLĂBEȘTI fără să ții dietă
Anumite schimbări în stilul de viață reduc drastic din kilograme și, în plus, față de multele diete care funcționează pe termen scurt, ele au efecte pe termen lung.
Uită de numărarea caloriilor!
În loc să tot calculezi și să reduci obsedant din calorii, concentrează-te pe consumul de alimente potrivite. Un consum mare de carbohidrați prelucrați face ca nivelul de insulină din corp să crească foarte tare. În acest fel, celulele de grăsime stochează excesul de calorii. Proteinele, pe de altă parte, declanșează un hormon care „absoarbe“ caloriile de unde sunt stocate. Acestea se găsesc din abundență în fructe și legume.
Evită antrenamentele fizice intense
Dacă alergi pe bază ori ridici greutăți, dar încă nu ai reușit să slăbești, este posibil să fie din cauză că exagerezi cu asta. Supraantrenamentul duce la o supraproducție de cortizol, hormonul stresului care te face să tânjești după zahăr și grăsimi. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să mergi la sală, ci doar să limitezi sesiunile de mare intensitate până la trei zile pe săptămână.
Fă cât mai mult sex în weekend!
Nivelurile ridicate de oxitocină, hormonul iubiri, te poate ajuta să mănânci mai puțin, potrivit unui studiu publicat în revista „Obesity“. Din moment ce consumăm până la 400 de calorii mai mult în zilele de sâmbătă și duminică, întreținerea de relații intime în aceste zile ajută la compensarea acestora. În plus, sexul îți dă o stare de bine.
Nu asculta muzică atunci când mănânci
Oamenii consumă alimente bogate în grăsimi când aud muzică, arată cercetările efectuate de oamenii de știință de la Brigham Young University și Universitatea de Stat din Colorado. Când suntem conștienți de ceea ce mâncăm (cum este atunci când ne auzim mestecând), avem mai multe șanse de a ne opri mai devreme din mâncat, spune autorul studiului, Ryan Elder. Uită-te la produsele alimentare pe care le ai în farfurie, apreciază-le mirosul și savurează aromele.
Râsul, antidot împotriva stresului
Orele pe care le petrecem până ajungem la serviciu sunt adesea cele mai stresante momente ale zilei. Stresul solicită glandele suprarenale să elibereze cortizol, ceea ce te poate face să tânjești după zahăr și, implicit, să iei în greutate. Specialiștii recomandă ușurarea nivelului de stres cu umor. Iar dacă ești mai puțin stresată atunci când ajungi la locul de muncă, îți va fi mult mai ușor să stai departe de dulciuri.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii toamna aceasta, nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplica AMENZI de peste șapte MILIOANE de lei pentru ”corupere electorală pasivă”
VIDEO // Cu ce fel de rachetă au lovit rușii orașul ucrainean Dnipro. Putin s-a laudat că niciun sistem antirachetă din lume nu poate să oprească noua sa arma. Avertisment pentru Occident