Cum să faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Trucuri care te pot ajuta să faci față caniculei
Cum poți face răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Aceste trucuri te vor ajuta să faci față temperaturilor ridicate de afară. Multe dintre ele sunt la îndemâna oricui.
Un lucru important este să folosești folie de protecție solară atunci când acoperi geamurile. În acest fel, te vei proteja de efecte dăunătoare ale razelor ultraviolete, dar nici căldura din timpul verii nu va mai fi la fel de deranjantă.
Aceste folii de protecție sunt disponibile în mai multe culori, închise dau deschise, în funcție de cât de multă lumină vrei să ai în locuință vara.
O altă metodă eficientă este să tragi jaluzelele. Mai mult de un sfert din căldura din locuințe este cauzată de ferestrele neacoperite, deoarece razele soarelui trec cu ușurință de ele.
Poți utiliza jaluzele închise la culoare, suficient de groase încât să poată bloca lumina și căldura, mai ales între orele 11 și 16, atunci când e cel mai important să te ferești de soare.
Dacă nu ai un aparat de aer condiționat, atunci poți cumpăra un ventilator pentru a te răcori vara. Un truc eficient este să așezi ventilatorul cu fața către un bol de gheață, iar aerul va fi mai răcoros.
Cu toate acesta, ventilatorul, dar și camera în care îl folosești, trebuie să fie curățate regulat. În acest fel, vei evita împrăștierea și inhalarea prafului din casă.
Becurile din casă au un rol foarte important. Cele cu lumină incandescentă emană mai multă căldură decât cele fluorescente. Acestea din urmă consumă mai puțină energie și au o durată mai mare de funcționare. De altfel, nici nu emană prea multă căldură.
Mai sunt și alte metode care te pot ajuta să-ți păstrezi locuința răcoroasă vara. De exemplu, trebuie să optezi pentru lenjerii de pat potrivite, din bumbac sau bambus. Acestea sunt cele mai răcoroase materiale și e bine să fie utilizate mai ales vara, notează cancan.ro.
În plus, aceste materiale vor permite evaporarea rapidă a transpirației, ceea ce nu este posibil dacă ai lenjerii de mătase sau satin. Trebuie să ții cont de material și atunci când îți alegi pijamalele.
O altă soluție este să achiziționezi o pernă cu efect de răcire. Aceasta te va ajuta să ai un somn liniștit noaptea. Gelul din ea absoarbe excesul de căldură și produce răcire naturală, astfel că nu îi va mai fi cald în timpul nopții.
Ultima tentativă a lui Putin de a ÎNGENUNCHEA R. Moldova: ,,În această zi sfântă de Crăciun, imperiul răului, condus de Putin, a atacat Ucraina cu 70 de rachete și 100 de drone. El vrea ca și moldovenii să înghețe și să stea în întuneric"
Maia Sandu CONDAMNĂ bombardamentele lui Putin asupra Ucrainei și violarea spațiului aerian al R. Moldova de către rachetele rusești. ,,În timp ce țările noastre sărbătoresc Crăciunul, Kremlinul alege distrugerea"
Rusia terorizează Ucraina cu un atac aerian masiv, în dimineața de Crăciun. Rachetele lui Putin au violat din nou spațiul aerian al R. Moldova