Cum să facem astfel încât reușim să avem o STARE DE BINE de la începutul zilei până la sfârșitul ei?
Corpul nostru are o putere fantastică să ne vorbească despre nivelul stării noastre de bine.
Acum o lună am avut o durere de umăr foarte puternică. Inițial am crezut că este de la faptul că l-am forțat la sală, dar făcând exercițiile zilnice dimineața, în care îmi scanez propriul corp, am realizat abia după vreo două săptămâni că acea durere venise ca să îmi arate că am forțat nota, că am muncit mai mult decât era cazul.
De aceea, eu îmi încep ziua scanând corpul (adică îmi percep corpul, începând cu picioarele și terminând cu capul), verificând unde sunt tensiunile și întrebând de ce au apărut.
Apoi, mă setez mental pentru planurile din ziua respectivă, mă întreb care sunt ingredientele de care am nevoie. De exemplu, este posibil să am nevoie de entuziasm, de încredere și mă vizualizez cum le manifest de-a lungul zilei.
Pe parcursul zilei îmi mai iau pauze de cinci minute în care iar îmi scanez corpul și starea emoțională și unde este cazul mă resetez astfel încât să am o atitudine constructivă.
Între serviciu și casă îmi ofer un moment tampon, care să mă deconecteze de la problemele de la birou pentru a obține o stare bună când ajung acasă.
Când sar peste această etapă, se simte diferența în starea mea de prezență în mijlocul familiei.
Cu minim o oră înainte de culcare, îmi ofer timp doar mie, citind, fiind recunoscătoare pentru lucrurile bune care s-au întâmplat în ziua aceea sau făcând altceva care îmi place mie.
Și totuși, cum ne putem relaxa, dacă ziua noastră de lucru are minim 8-9 ore?
Pot înșira o listă lungă cu metode prin care să ne relaxam, la care mai pot adăuga și cititorii o altă listă și mai lungă dar ideea este dacă mintea ne permite să spargem tipare vechi, obiceiuri nesănătoase și să permitem apariția în viața noastră a obiceiurilor sănătoase pentru trup, minte și suflet.
Aud des în jurul meu oameni care spun că nu au timp să facă X lucruri. Bariera mentală că nu poți schimba viață așa cum vrei tu, începe fix de aici, din momentul în care îți spui că nu ai timp.
În workshop-urile pe care le țin legat de managementul stresului un lucru pe care insist este ca oamenii să fie conștienți că au petrecut opt ore din viața lor în acest workshop și se pot duce pe apa sâmbetei dacă nu introduc măcar una din tehnicile învățate în propria viață, zi de zi, până devine un reflex precum legatul la șireturi.
Schimbarea în viață noastră începe odată cu schimbarea modului în care gândim, pentru că gândurile noastre sunt, de fapt, semințele întâmplărilor de mâine. În momentul în care spui că nu ai timp pentru sport, relaxare sau chiar pentru somn, tu singur ți-ai creat o barieră mentală cu care te vei lupta zi de zi, de acum încolo.
„Degeaba ne propunem să câștigăm (...) mai mulți bani dacă noi plantăm în mintea noastră gânduri de genul: nu am cum, economia merge prost etc.”, explică Simona Nicolaescu.
Secretul stă într-o organizare clară: să aflăm care ne sunt prioritățile, să ne setăm mintea pentru succes și să permitem apariția în viață noastră a obiceiurilor sănătoase pentru trup, minte și suflet.
Simona Nicolaescu este antreprenor și mamă în același timp și a învățat pe propria piele ce înseamnă burn-ouț-ul atunci când îți propui să le faci pe toate după niște standarde foarte înalte, implicându-te într-o sumedenie de proiecte.
Și primul sfat pe care îl dă în general oamenilor este să identifice acele proiecte care au realmente sens pentru viața lor, să găsească un echilibru în viața lor investind timpul doar în ceea ce le aduce lor valoare, să nu se lase prinși în vâltoarea zilnică plină de panică și reactivitate.
„Dacă reușesc acest lucru, atunci lucrurile vor veni ca niște minunate cadouri în viața lor, fără să primească sfaturi de la alții, pur și simplu ascultându-și propriul ghid interior care nu se aude în zumzetul generat de stres”, spune Simona Nicolaescu.
Simona Nicolaescu, fondatoarea Life Fit
Sursa: business24.ro
VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”
DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi