20:36:58 12.01.2025
Stiri

Cum să eviți ofertele false de Black Friday. Semnele care trebuie să îți dea de gândit

Actualitate 06.11.2022 10:40 Vizualizări1195 Autor: Ziarul National
Cum să eviți ofertele false de Black Friday. Semnele care trebuie să îți dea de gândit

Luna noiembrie este în această lună reducerilor, atunci când vor organiza toate magazinele de anunță Black Friday, ziua care se presupune că ar trebui să ofere cele mai mari reduceri din an.

Nu este un secret că există și comercianți care apelează la practici înșelătoare pentru a păcăli potențialii cumpărători. Au fost câteva cazuri semnalate care au redus, nu erau ceea ce păreau, una dintre cele mai comune tactici fiind o flacără prețurilor treptat, până în Black Friday.

Există o serie de sfaturi utile pentru a nu vă lăsa păcăliți și pentru a afla dacă presupusa ofertă specială este reală, potrivit which.co.uk.

Sursa citată a monitorizat ofertele din anul 2020 și a ajuns la concluzia că 98% dintre produsele promovate analizate au fost disponibile la același preț sau chiar mai ieftin la șase luni după Black Friday. De asemenea, 85% dintre articolele urmărite au avut același preț sau au fost mai ieftine în intervalul de șase luni înainte de Black Friday. Doar trei din cele 119 produse urmărite de sursa citată au avut cel mai mic preț din an de Black Friday.

1. Verificați prețul produsului pe mai multe site-uri

Cu toate că este cea mai simplă verifica pe care o puteți face, mulți omit această etapă.

2. Verificați istoricul prețului

Există multe site-uri unde puteți găsi istoricul prețului unui produs. Astfel, veți afla dacă este, într-adevăr, cea mai mică sumă din an, sau dacă prețul a fost majorat intenționat în perioada anterioară Black Friday.

3. Atenție la presupusele prețuri inițiale

Ofertele care sună precum ”Era 500 de lei, iar acum costă doar 250 de lei” sunt comune de Black Friday. Atunci când prețul inițial e foarte mare față de presupusa ofertă, oamenii sunt și mai tentați să cumpere, considerând că este o reducere foarte bună.

Aceste prețuri de ancorare sunt uneori alese intenționat pentru a vă induce în eroare. De exemplu, comercianții afișează prețul de lansare al unui articol, nu valoarea actuală.

Un model nou de telefon care a apărut pe piață la prețul de 4.000 de lei va ajunge să valoreze tot mai puțin pe măsură ce trece timpul. Astfel, chiar dacă cu o lună înainte de Black Friday ar fi ajuns oricum să coste 3.500 de lei, în oferta afișată va fi tăiat prețul de lansare.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md