Cum să ai grijă de bugetul tău, de sănătatea și frumusețea ta!
Pentru orice femeie, primăvara vine cu gânduri de dietă, cu chef de mai mult sport și cu eforturi de curățare a trupului, dar și cu idei noi de relansare a bugetelor personale.
Așa cum le știm, atenți contabili ai casei, femeile nu-și doresc doar o formă fizică excepţională, ci și o familie sănătoasă, o casă curată și, nu în cele din urmă, finanţe personale într-o formă de invidiat.
Pentru a le veni în ajutor, experţii financiari KRUK România dezvăluie 5 sfaturi financiare pentru femei care, potrivit eva.ro, le vor ajuta să-și mențină finanţele în formă maximă.
1. Stabileşte-ţi un buget
Una dintre cele mai eficiente metode de a fi în formă şi de a slăbi este să reduci numărul de calorii consumat zilnic sub media recomandată (2000 de kilocalorii), corelând alimentația cu stilul de viață. La fel trebuie să faci şi cu cheltuielile lunare.
Trece pe hârtie toate cheltuielile obligatorii, precum rata la credit, facturile la utilităţi, întreţinerea, iar restul banilor alocă-i în funcţie de nevoi. Şi nu uita că trebuie să economisești în fiecare lună, chiar şi o sumă modică.
2. Fii activă!
Dacă tot a venit primăvara şi ziua s-a mărit, n-ar fi bine să alegi o plimbare după serviciu? Studiile arată că riscul de îngrăşare este cel mai mare pentru persoanele sedentare: când ne întoarcem obosiți de la serviciu, de cele mai multe ori ne aruncăm pe canapea în faţa televizorului şi stăm acolo până vine ora de culcare.
Studiile arată că în toate aceste ore consumăm mai multă mâncare şi, în special, alimente nesănătoase. Cel mai bine ar fi ca după serviciu să venim acasă, să mâncăm ceva uşor şi pe urmă să ieşim la o plimbare pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Un asemenea stil de viață te ajută să faci și economii la factura de energie electrică.
3. Găteşte acasă
Mâncarea în oraş este scumpă, dar de cele mai multe ori, din lipsă de timp, preferăm produsele fast-food-urilor. Dacă vrem să ne menţinem în formă şi să economisim şi câţiva bani, cel mai bine ar fi să gătim acasă.
Stabileşte la final de săptâmână ce vrei să gătești în săptămâna care urmează şi mergi la supermarket pentru a procura alimentele necesare pentru gătirea rețetelor. În felul acesta ai grijă de silueta ta, iar banii economisiţi pot fi direcționați spre alte nevoi sau chiar spre mici plăceri.
4. Achită sumele cheltuite de pe cardurile de credit
A pune la loc sumele cheltuite de pe cardurile de credit şi a-ți aduce „balanţa” personală pe zero echivalează cu o cură de detoxifiere a organismului. Indiferent că deţii carduri de credit clasice sau care dispun de rate fără dobândă, stabileşte-ţi ca într-o perioadă de timp cât mai scurtă să achiţi cât mai mult din suma pe care trebuie să o restitui.
În felul acesta îţi uşurezi sarcina financiară viitoare şi vei dispune de mai multe fonduri pentru cumpărături.
5. Stabileşte-ţi obiective realiste
Fiecare dintre noi avem obiective, fie că este vorba de evoluția în carieră, de cumpărarea unei case sau a unei maşini, sau de dorinţa de a le oferi o educație mai bună copiilor noştri.
De cele mai multe ori ne stabilim obiective care ne depăşesc posibilităţile financiare şi, prin urmare, acestea devin imposibil de realizat generâd dezamăgire. Deci, este important să ne stabilim obiective care sunt realizabile cu resursele financiare pe care le avem.
„Este foarte important pentru femeia din ziua de astăzi, un veritabil contabil al casei, să fie într-o formă bună financiară, deoarece o stare de confort financiar îi oferă relaxarea de care are nevoie pentru a plănui viitorul atât pentru ea, cât şi pentru familia ei. KRUK România încurajează comportamentul financiar cumpătat, menit să ne țină departe de datorii”, a spus Cosmina Marinescu, Directorul de Operaţiuni al KRUK România.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas șapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md