Cum poți elimina zgârieturile de pe mașină cu doar câțiva lei. Trucul necunoscut de majoritatea șoferilor
Există o modalitate foarte economică de a elimina zgârieturile de pe caroseria mașinii fără a fi nevoie să mergem la un atelier de tinichigerie.
Apariția zgârieturilor pe caroseria unei mașini este un fapt frecvent, mai ales pentru șoferii care se deplasează zilnic în marele orașe.
Fie din vina noastră, fie din greșeala altor șoferi, mașina „primește” de obicei zgârieturi pe marginile caroseriei, mai mult pe barele de protecție și pe portiere. Micile zgârieturi provin de obicei din calcule greșite, în marea majoritate a cazurilor în timpul parcării.
Zgârieturile, în special cele mai adânci, afectează „sănătatea” caroseriei și trebuie îndepărtate cât mai curând posibil.
Pentru a elimina zgârieturile de pe mașină, primul gând care ne vine în minte este să vizităm un atelier de tinichigerie. Cu toate acestea, dacă zgârietura nu este adâncă și vopseaua nu a fost efectiv îndepărtată, atunci reparația se poate face printr-o metodă simplă.
Tot ce trebuie să aveți la îndemână este o cârpă curată din microfibră și un fixativ pentru păr.
Înainte de a încerca să îndepărtați zgârieturile sau reziduurile de vopsea de pe caroseria propriului vehicul, ar trebui să testați spray-ul și cârpa pe o zonă discretă pentru a vă asigura că nu veți avea o surpriză neplăcută, provocând mai multe daune vopselei.
Pentru a aplica fixativul de păr trebuie mai întâi să curățați suprafața care are zgârieturile. Apoi pulverizați o cantitate mică de spray pe zgârietură și începeți imediat să frecați ușor zona cu cârpa pe care ați umezit-o în apă.
După cum am menționat mai devreme, dacă zgârietura este superficială și vopseaua nu a fost afectată grav, atunci rezultatul final vă va surprinde plăcut și vă poate scuti de o cheltuială de sute de lei.
Vești bune de la București pentru R. Moldova: Dublarea numărului de poduri rutiere existente peste Prut, până în 2030
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”