Cum îţi poţi VERIFICA sănătatea cu ajutorul unei linguri
Cu toţii ştim cât de important este să ne monitorizăm constant starea de sănătate, dar foarte puţini dintre noi chiar o facem.
Dacă nu ai mereu timpul necesar pentru a face o vizită la medic pentru un control de rutină, îţi punem la dispoziţie o modalitate simplă şi la îndemâna oricui prin care îţi poţi verifica în orice moment starea de sănătate. Această metodă nu este costisitoare şi te poţi folosi de lucruri pe care le găseşti în bucătăria ta. Astfel, ai nevoie doar de o lingură de metal şi de o pungă transparentă de alimente.
Tot ceea ce trebuie să faci este să iei lingura şi să răzuieşti cu ea la suprafaţa limbii şi a obrajilor, acoperind-o abundent cu saliva ta. După ce ai terminat cu această operaţiune, trebuie să introduci lingura în punga transparentă din plastic şi să o plasezi sub o lumină puternică fie sub cea a soarelui, fie sub o sursă de lumină artificială, de la un bec pe care îl ai în preajmă. După ce ai realizat acest procedeu, trebuie să aştepţi un minut, iar apoi să începi să examinezi cu atenţie ceea ce se regăseşte la suprafaţa lingurii.
Dacă lingura este curată şi nu se regăsesc niciun fel de pete sau mirosuri neplăcute la suprafaţa sa, înseamnă că nu ai probleme de sănătate la nivelul organelor interne.
Dacă există un odor, miros neplăcut, acest lucru poate indica mai multe probleme:
- dacă mirosul este puternic, de putred, asta poate însemna că ai probleme la nivelul plămânilor sau stomacului
- dacă mirosul este dulce, asta îţi poate indica un început de diabet
- dacă odorul aminteşte de cel al amoniacului, atunci înseamnă că ai putea avea probleme la nivelul rinichilor.
Dacă, în schimb, regăseşti pete la suprafaţă lingurii, acestea pot semnaliza alte probleme cu sănătatea organelor interne:
Petele albe sau galbene, dense, pot indica o disfuncţie la nivelul glandei tiroide.
Petele mov ţi-ar putea indica dezvoltarea bronşitei, o circulaţie sanguină proastă sau un nivel crescut al colesterolului.
Petele albe înseamnă, de cele mai multe ori, că ai de a face cu o infecţie respiratorie.
Petele portocalii ar putea semnaliza o boală la nivelul rinichilor.
Deşi această metodă poate fi eficientă şi la îndemâna oricui, mai ales pentru că nu este deloc costisitoare, trebuie să ţineţi cont de faptul că aceasta nu ţine în niciun fel locul unui control medical specializat, care este necesar măcar o dată pe an, pentru a-ţi afla starea de sănătate.
Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandăm să consultaţi şi sfatul unui medic specialist.
Sursa: sfatnaturist.ro.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți