Cum ar fi arătat HARTA LUMII, dacă totul ar fi rămas ca acum 300 de milioane de ani
În urmă cu sute de ani, Pământul nu arăta aşa cum îl ştim noi acum. Totul semăna cu un continent mare, în care Eurasia, America de Nord, America de Sud, Africa, India, Antarctica şi Australia erau concentrate într-o singură bucată de pământ situată în mare parte în emisfera sudică.
Potrivit cercetărilor făcute de-a lungul timpului, se pare că actualele continente au început să se rupă în urmă cu 175 milioane de ani din bucata iniţială de pământ care exista acum 335 milioane de ani.
Odată cu trecerea timpului s-au format, încetul cu încetul continentele binecunoscute.
Inspirat de această poveste, artistul Massimo Pietrobon a creat o hartă a lumii din urmă cu peste 300 milioane de ani, respectând, însă, atât ţările actuale, cât şi graniţele acestora.
În creaţia sa, Marea Britanie nu mai este o insulă, având graniţe pe uscat cu Franţa, Norvegia şi Irlanda, în timp ce Statele Unite au graniţe cu Maroc, Mauritania, Senegal şi Cuba.
România are deschidere la Marea Tethys, atât în partea de est, cât şi în sud, nemaiavând decât trei ţări vecine în ceea ce priveşte graniţele tereste: Ugaria în vest, Ucraina în nord-vest şi Republica Moldova în nord-est.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania