FOTO // Cu RUȘII nu te pui! Soluția TERIBILĂ la care au recurs pentru a stinge un incendiu izbucnit la o mega-sondă petrolieră
Armata rusă a folosit un tun antitanc de calibrul 10 mm din timpul Războiului Rece pentru a stinge un incendiu în Siberia. Flăcările au cuprins o sondă de petrol, iar militarii au folosit arma pentru a distruge puțul de la o distanță sigură.
Ministerul Apărării din Rusia a publicat o filmare de la locul operațiunii, precum și un comunicat de presă cu detalii despre incident.
Incendiul a rezultat în urma depresurizării neașteptate a puțului în zona izolată din regiunea Irkutsk. Armata rusă a declarat că a trimis tunul antitanc MT-12 din regiunea Samara, de la o distanță de peste 3.200 de kilometri, scrie descopera.ro.
Militarii au tras mai multe focuri spre puțul de petrol, dar nu s-au putut apropia mai mult de câțiva metri de flăcări. Însă, puțul a fost distrus cu „precizia unui bijutier”, potrivit Ministerului rus al Apărării. Astfel, echipamentul de prevenție a exploziilor a fost activat, sonda de petrol a fost sigilată, iar incendiul a fost stins.
Explozivele, precum obuzele de artilerie și chiar și bombe de aviație, sunt uneori folosite pentru a stinge incendii de vegetație în zone greu accesibile, informează The Drive.
În iulie 2018, un avion de luptă JAS 39C Gripen al Forțelor Aeriene suedeze a aruncat o bombă ghidată GBU-49/B Paveway de peste 200 de kilograme pentru a înăbuși un incendiu de pădure care se răspândea la o bază militară. Pompierii nu puteau ajunge la flăcări din cauza munițiilor rămase neexplodate din zonă.
Unele țări au folosit și vehicule ale pompierilor, echipate cu motoare cu reacție, pentru a stinge incendii mari, în special în câmpuri petroliere.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”