Cu harta pe masă, la Ungheni: Construcția podului Ungheni - Ungheni, parte din Autostrada Unirii, va începe până la sfârșitul lunii iunie 2024
Semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru construcția podului Ungheni - Ungheni, parte a Autostrăzii Unirii, este planificată până la finele lunii iunie curent, au anunțat astăzi reprezentanții Ministerului Transporturilor din România.
O delegație a Ministerului Transporturilor din România, condusă de secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, a pus la punct detaliile proiectului, în cadrul unei ședințe desfășurate recent la Ungheni, R. Moldova, cu secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Nicolai Mîndra, și responsabili de infrastructura rutieră din cadrul ministerului și ai Administrației de Stat a Drumurilor.
Podul va interconecta infrastructurile rutiere între cele două state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (România) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România, sporind rolul R. Moldova în calitate de punct de legătură între statele Uniunii Europene şi Comunitatea Statelor Independente.
Părțile au mai trecut în revistă aspectele-cheie ce țin de statutul proiectului - detalii tehnice şi organizatorice referitoare la construirea podului rutier de frontieră între cele două state, suprafețele de teren necesare organizării șantierului de construcție a podului pe partea R. Moldova, autorizarea lucrărilor în conformitate cu legislația națională, dar și amplasamentele punctelor de trecere a frontierei.
Menționăm că Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată cu circa 36 de milioane de lei de către Guvernul de la Chișinău.
Întreprinderile din R. Moldova au înlocuit becurilor cu cele LED și au instalat senzori de oprire automată a luminii, pentru a economisi energie electrică. Recean: „Actuala criză reprezintă o oportunitate de a eficientiza economia noastră”
Alarma de INCENDIU, declanșată degeaba la Aeroportul Internațional Chișinău: Trei echipe de pompieri, la fața locului
Vești bune de la București pentru R. Moldova: Dublarea numărului de poduri rutiere existente peste Prut, până în 2030