Crocodil gigantic versus şarpe uriaş


Cercetătorii au descoperit o nouă specie de crocodil preistoric uriaş. Avea aproape 5 metri lungime şi peste 400 kg şi care se lupta pentru hrană cu şerpii gigantici, Titanoboa, în râurile din pădurile tropicale de acum 60 de milioane de ani.
Crocodilul avea un bot foarte turtit şi o muşcătură extrem de puternică, spun experţii, care au aflat astfel detalii despre diversitatea şi adaptabilitatea acestor reptile.
Fosilele crocodilului au fost găsite alături de cele ale unui Titanoboa într-o mină de cărbuni din Cerrejon, Columbia. Numele noii specii a fost dat după monstrul Balrog din romanul „Stăpânul Inelelor.”
Alex Hastings, coordonatorul studiului, spune că aceste fosile arată că în realitate crocodilii s-au schimbat destul de mult, nu sunt pur şi simplu fosile vii, care nu au suferit transformări majore de milioane de ani, aşa cum se credea până acum.
Potrivit descoperă.ro, familia dyrosauride a supravieţuit extincţiei dinozaurilor şi altor catastrofe, adaptându-se schimbărilor climei.
În Paleocen, temperaturile erau mai ridicate decât acum, iar aceste reptile au evoluat, ajungând la dimensiuni incredibile.
Dyrosauridele trăiau de obicei în oceane, dar noua specie descoperită, asemeni altor trei identificate recent, trăia în apele dulci ale râurilor, alături de Titanoboa. Aceşti crocodili se hrăneau cu ţestoase şi peşti, concurând pentru hrană cu uriaşii şerpi şi căzând uneori pradă acestora.















































































