CRIZĂ // Mecanism clar de formare a prețului de achiziție a energiei regenerabile de la producătorii de pe piața internă, discutat la Guvern
Formarea prețului de achiziție pe piața internă a energiei regenerabile de la producătorii autohtoni va avea a bază un mecanism clar, au stablit luni premierul Dorin Recean și reprezentanții Asociației Producătorilor de energie electrică eoliană și fotovoltaică din Republica Moldova, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Guvern.
„Este important să aveți predictibilitate și pe piața locală”, a menționat premierul, subliniind necesitatea cooperării dintre autorități și producători pentru a valorifica la maximum potențialul de care dispun aceștia, în contextul unei eventuale crize legate de furnizarea gazelor naturale.
Dialogul s-a referit la contextul actual al stării de urgență, instituită începând cu 16 decembrie pentru o perioadă de 60 de zile, și măsurile prin care producătorii de energie regenerabilă vor contribui la suplinirea necesităților de energie.
CITIȚI și Planul Chișinăului: Cum va fi asigurată R. Moldova cu energie electrică, dacă centrala din Transnistria va sista livrările către malul drept, de la 1 ianuarie 2025. „Trebuie să facem un efort ca să tăiem circa 60 MW din vârfurile de consum”
Asociația producătorilor de energie electrică eoliană și fotovoltaică din Republica Moldova are 32 de membri, cu o capacitate totală instalată de producție de peste 124 MW.
Membrii Asociației au dat asigurări că vor rămâne implicați activ pentru a identifica modalități eficiente de integrare a producătorilor autohtoni pe piața liberă de energie electrică din surse regenerabile în procesul de remediere a situației curente.
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S., exemplu de responsabilitate socială în R. Moldova. Asociația a primit o diplomă de EXCELENȚĂ în cadrul Galei Hospices of Hope Moldova
Nicolae Enciu // Revoluția din Decembrie 1989, moment decisiv în istoria contemporană a României: 1989 - prăbușirea imperiului lui Stalin în Europa Centrală și de Est
A convins mai multe persoane să ia credite de la BEM, dar banii au ajuns pe contul personal: 11 ani de pușcărie și 4,7 milioane de lei întoarse BEM-ului