Corman despre „blocul deputaților”: „Nu vor participa în proiect toți cei care au semnat în listă”
Scandalul creat în jurul „blocului deputaților” face parte dintr-o campanie de denigrare a actualei Coaliții de guvernare, susține președintele Parlamentului, Igor Corman, care ar vrea să afle cine stă în spate.
„Toate discuțiile care au apărut precum că deputații vor beneficia de apartamente la preț redus nu au niciun temei. Din start era clar că nu vor fi solicitați bani publici. Era vorba de un parteneriat public-privat. În luarea deciziei se va ține cont de prevederile legislației. Și dacă va exista posibilitatea construcției, atunci totul se va face într-un mod foarte transparent”, a dat asigurări Igor Corman.
Spicherul a precizat că nu toți deputații care au semnat acel demers ar urma să beneficieze de spațiu locativ. „Nu toți care se regăsesc în această listă vor participa în proiect, dacă va fi derulat. Există și angajați din cadrul secretariatului Parlamentului care au nevoie de locuințe”, precizează Corman amintind că astfel de proiecte au fost inițiate anterior și de către Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării, dar nu s-a făcut mare zarvă.
Cât privește terenul de pe strada Dosoftei 124, despre care presa a scris că a fost selectat pentru construcția viitorului bloc al deputaților, Corman susține că nu cunoaște nimic. „Discuții au fost în jurul mai multor terenuri de pământ care sunt în administrarea Guvernului, dar nu există nicio decizie”, punctează Corman.
Amintim că spicherul Igor Corman a trimis la Guvern o solicitare venită din partea deputaților care cer să fie identificat un teren pentru construcția unui bloc locativ destinat angajaților Parlamentului. Demersul a fost semnat de 49 de deputați, iar majoritatea dețin apartamente sau case în Chișinău.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți