23:43:19 10.11.2024
Stiri

Copilul tău petrece mult timp în fața tabletei? Cât ar trebui să stea, de fapt

Actualitate 14.08.2024 08:30 Vizualizări786 Autor: ZiarulNational
Copilul tău petrece mult timp în fața tabletei? Cât ar trebui să stea, de fapt


Copiii care folosesc frecvent tableta întâmpină dificultăți în gestionarea emoțiilor, ceea ce poate duce la izbucniri de furie. Aceste episoade îi determină adesea pe părinți să recurgă și mai mult la utilizarea tabletei pentru a calma copilul, creând un „ciclu dăunător”. Cercetătorii au analizat acest fenomen într-un studiu recent, iar rezultatele sunt un semnal de alarmă pentru toți părinții. Iată cât timp ar trebui să lăsăm copiii la tabletă.

Cu cât copiii devin mai mari, cu atât tabletele și alte dispozitive mobile devin mai importante în viața lor de zi cu zi. Cu toate acestea, utilizarea acestor dispozitive a fost mult timp asociată cu dereglarea emoțională la copii. Mai exact, lipsa capacității de a-și regla emoțiile. Cu toate acestea, există până acum puține studii care arată clar această legătură.

Oamenii de știință canadieni de la Universitatea din Sherbrooke au profitat de această ocazie și au comparat timpul pe ecran a 315 copii cu emoțiile pe care aceștia le-au manifestat în viața de zi cu zi. Astfel, utilizarea frecventă a tabletelor a fost asociată cu mai multe crize de furie. Cercetătorii au descoperit că acei copii care au început să utilizeze tablete la vârsta de trei ani și jumătate au avut mult mai multe atacuri de furie și frustrare un an mai târziu. Acestea au crescut cu 22 la sută. Crizele de furie ale copiilor la patru ani și jumătate au fost, de asemenea, asociate cu utilizarea mai mult timp a tabletelor la cinci ani și jumătate, conform
Tz.de.

Cu toate acestea, experții recomandă limitarea timpului de ecran al copiilor. Centrul Federal pentru Educație pentru Sănătate recomandă copiilor cu vârste cuprinse între trei și șase ani să li se permită să folosească media timp de maximum 30 de minute pe zi și numai în prezența părinților. Este important să acordați atenție conținutului de înaltă calitate și apoi să îl discutați cu copilul. Între șase și nouă ani, acest timp poate fi mărit până la 45 de minute pe zi. Important și aici: acordați atenție recomandărilor de vârstă pentru conținut.

Copiii cu vârsta cuprinsă între zero și trei ani, pe de altă parte, ar trebui ținuți departe de consumul media activ și pasiv, dacă este posibil. Pentru că în acest timp, cei mici au nevoie de atenție și stimulare mai presus de orice. Numeroșii stimuli de la tablete și telefoane mobile tind să-i copleșească pe copii. Studiile sugerează chiar că utilizarea mass-media la această vârstă poate împiedica dezvoltarea limbajului, poate perturba somnul și poate slăbi legătura dintre părinte și copil.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Idei aberante: Maia ...

06.11.2024 15:34 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Trump revine la...

04.11.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Referendumul corectat

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md