10:09:02 09.09.2024
Stiri

Control al poliției: Atenție, șoferi, nu răspundeți niciodată la această întrebare cu „Da”

Actualitate 02.08.2024 08:30 Vizualizări789 Autor: ZiarulNational
Control al poliției: Atenție, șoferi, nu răspundeți niciodată la această întrebare cu „Da”


Ați condus cu viteză sau nu ați respectat regulile rutiere sau pur și simplu este un control de rutină și ați fost oprit de către agenții de poliție? În timpul unei opriri în trafic, polițiștilor le place să pună o întrebare la care șoferii nu ar trebui să răspundă în niciun caz cu „da”. În caz contrar, s-ar putea să le pară rău mai târziu. Există motive multe și diferite pentru care poliția poate recurge la această întrebare. Vă spunem în continuare cum trebuie să reacționați la întrebările polițiștilor.

În timpul unui control în trafic făcut de către agenții de poliție, șoferii sunt adesea întrebați: „Știți de ce ați fost oprit?” Există mai multe motive pentru care polițiștii pun această întrebare. Acestea includ unele relativ „inofensive”, dar și unele foarte relevante. Înainte de a răspunde „Da”, ar trebui mai întâi să evaluați situația cu atenție.

  • Evaluarea reacției: întrebarea face posibilă observarea reacției șoferului. Modul în care cineva răspunde poate indica conștientizarea situației din trafic și, de asemenea, poate oferi indicii despre comportamentul general pe drum.
  • Stabilirea comunicării: întrebarea servește ca un început de conversație și are scopul de a crea o bază pentru comunicarea între șofer și ofițer. A pune întrebarea deschis poate face ca situația să pară mai puțin conflictuală.
  • Obținerea informațiilor suplimentare: Răspunsul la aceasta poate oferi poliției informații suplimentare despre situație, dincolo de ceea ce ofițerii știu deja sau au observat. Acest lucru poate fi relevant pentru a înțelege mai bine contextul posibilei încălcări a traficului sau alte circumstanțe relevante.

    În unele cazuri, întrebarea „Știi de ce ai fost oprit?” în timpul controlului polițienesc, are și un fundament juridic. Deci felul în care răspundeți poate avea efecte corespunzătoare. De exemplu, o recunoaștere a faptelor greșite poate influența modul în care este tratat incidentul și răspunsul poate fi folosit și ca probă într-un proces ulterior.

    Ceea ce poate face întrebarea atât de eficientă este nevoia multor șoferi de a răspunde direct și explicativ și de a admite posibila încălcare în fața poliției. Procedând astfel, vă incriminați imediat, deși polițiștii sunt de fapt obligați să vă informeze despre acuzația existentă și chiar să vă sublinieze dreptul de a păstra tăcerea. Deoarece este dificil să dovediți ulterior că nu ai fost informat despre situație, cel mai bine este să răspundeți întotdeauna doar cu un „Nu” neutru, conform echo24.de.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.09.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Ouăle” serviciilor ...

02.09.2024 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // O nouă șansă istoric...

30.08.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mândria de cobai

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md