Continuă HAOSUL cu zborurile anulate de „Air Moldova”. Operatorul a prelungit sistarea zborurilor până la 16 iunie 2023 și se arată nemulțumit că cetățenii își cer banii înapoi: „Nu dublați solicitările expediate anterior”
Compania „Air Moldova” anunță că a prelungit sistarea zborurilor până pe 16 iunie 2023.
Pasagerii ai căror zboruri au fost anulate au primit o notificare despre anulare pe adresa de email, care a fost introdusă la procurarea biletului.
„În acest caz, pasagerul poate solicita rambursarea integrală a costului biletului, urmând instrucțiunile primite pe adresa email. Stimați pasageri, la dresa companiei este expediat, constant, un număr considerabil de solicitări. Compania aeriană „Air Moldova” regretă incomoditățile create, dar vă asigură că toate solicitările dumneavoastră sunt în procesare. Vă rugăm să nu dublați solicitările expediate anterior”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Potrivit „Air Moldova”, din cauza suprasolicitării, procesarea scrisorilor durează mai mult timp decât de obicei.
„În același timp, vă asigurăm că absolut toate solicitările vor avea un răspuns și cazul fiecărui pasager va fi soluționat. Compania aeriană „Air Moldova” continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare și va reveni cu informații despre activitatea desfășurată”, subliniază compania.
Amintim că „Air Moldova” a anunțat pe 2 mai curent despre inițierea restructurării accelerate a companiei, cu scopul evitării falimentului companiei.
CITIȚI și Criza zborurilor, creată după falimentarea „Air Moldova” și retragerea „Wizz Air”, va fi rezolvată în luna iulie, promite premierul Recean
„Procedura de restructurare este soluția identificată de companie, care ar permite investiții externe. Investitorii sunt gata să investească în „Air Moldova” în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companieiși suplinirea flotei proprii. Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți”, au explicat factorii de decizie de la „Air Moldova”.
Menționăm că președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat la finele săptămânii trecute că în prezent Guvernul discută cu mai multe companii aeriene pentru creșterea, în următoarele trei-patru săptămâni, a numărului de zboruri în și din R. Moldova.
„O problemă a fost faptul că până acum Aeroportul a fost în mâinile grupării Șor, care nu a fost interesată să creeze condiții pentru ca alte companii să vină în R. Moldova. Acum administrarea aeroportului a revenit în mâinile statului și s-au început negocierile cu potențiale companii. Guvernul discută cu mai multe companii și sperăm că în următoarele trei-patru săptămâni să reușim să creștem numărul de zboruri”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”