Conopida – inamicul cancerului
La fel ca și celelalte legume înrudite, broccoli, varza sau napii, conopida conține substanțe care ajută la prevenirea cancerului. Aceste componente împiedică formarea celulelor canceroase, dar le și elimină acolo unde ele s-au format deja.
Studii în domeniu sugerează că există o legătură între aceste legume și rezistența organismului la îmbolnăvirea cu cancer. Abia în ultimii ani cercetătorii au început să înțeleagă cum funcționează aceste substanțe benefice. Legumele din familia cruciferelor conțin izotiocianați și sulforafan, substanțe care împiedică și stopeaza diferite forme de cancer, cum ar fi cel la san, la colon, pulmonar, ovarian, dar și de prostată.
Totodată, consumul acestei legume de cel puțin trei ori pe săptămână previne anemia și reglează tensiunea arterială.
Conopida conține glucosinolați și tiocianați (inclusiv sulforafan și izotiocianat). Aceste substanțe ajută ficatul să neutralizeze substanțele toxice. Dacă moleculele toxice nu sunt detoxifiate rapid în ficat, ele pot dăuna organismului și pot favoriza apariția celulelor canceroase.
Multe enzime din conopidă ajuta și în procesul de detoxifiere. Este vorba despre: glutation transferază, glucuronil transferază și quinon reductaza.
Sursa: sanatate.bzi.ro
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"