Conducerea filialei BEM din raionul Râşcani a ajuns pe banca acuzaților
Dosarul penal în care este vizată conducerea filialei teritoriale din raionul Râșcani a Băncii de Economii (BEM) a fost finalizat și remis instanței de judecată spre examinare.
Astfel, pe banca acuzaţilor va compărea directorul filialei, contabilul-şef şi adjunctul acestuia, precum şi şeful depozitului de valori al instituţiei bancare.
Toţi patru sunt învinuiţi de delapidarea averii străine, săvârşită în proporţii deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.
La baza pornirii respectivului proces penal a stat sesizarea adresată de către administraţia BEM care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern.
Potrivit procurorilor, inculpaţii au elaborat o schemă criminală prin care, în intervalul anilor 2007-2014, au reuşit să sustragă mijloace băneşti ce aparţineau instituţiei financiare în sumă de 7 738 000 de lei, 50 450 dolari SUA şi 88 800 euro, bani pe care ulterior i-au folosit în interese personale.
În cadrul acţiunilor de urmărire penală inculpaţii au restituit o parte din mijloacele sustrase. Pe moment, pentru a asigura repararea prejudiciului cauzat, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe averi ale celor vizați în proces.
Pe moment, toţi patru se află în arest, iar cauză penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria raionului Râşcani. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare.
Amintim că, pentru acţiuni similare, săptămâna trecută, procurorii au deferit-o justiţiei şi pe șefa filialei din Străşeni a Băncii de Economii, învinuită de sustragerea a peste patru milioane lei din depozitul de valori al filialei pe care o conducea.
Spicherul Grosu, discuție cu liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan: „PNL a pus interesele naționale deasupra celor de partid. Să ieșim într-un număr cât mai mare la vot pe 1 și 8 decembrie, pentru ca să salvăm parcursul european al României”
VIDEO // INTERPOL a acceptat solicitarea R. Moldova de a revizui decizia luată în anul 2020 prin care a respins cererea Chișinăului de a-l anunța în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc
R. Moldova, în așteptarea primului raport de screening, elaborat de Bruxelles. Vicepremierul Gherasimov: „Sperăm că, în prima jumătate a anului viitor, statele membre ale UE vor accepta să ne deschidă negocierea pe clusterul 1”