CONCURS // Parlamentul caută un nou director la ANRE
Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a lansat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
Astfel, persoanele care vor să candideze pot depune dosarele de concurs până pe data de 5 septembrie 2022.
Printre criteriile de selectare a candidaților figurează experiența în sectoarele reglementate de ANRE, experiența managerială, cunoașterea pieței energetice, cunoașterea legislației sectoriale și a obligațiilor Republicii Moldova în Acordul de Asociere, dar și experiența internațională de colaborare cu instituțiile de reglementare.
Viitorul director al Consiliului de administrație al ANRE trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de cel puțin zece ani în unul dintre aceste domenii. Totodată, este necesară experiență de cel puțin trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. Candidatul trebuie să prezinte o scrisoare de motivație, scrisă în limba română, în care să explice viziunea sa asupra activității ANRE.
Dosarul pe care urmează să-l depună participanții la concurs trebuie să conțină copia buletinului de identitate, curriculum vitae, copiile diplomelor de studiu, dovada experienței profesionale, cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere, scrisoare de motivație, declarații pe proprie răspundere a lipsei existenței conflictului de interese și că nu este membru al unui partid politic.
Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliul de administrație, format din cinci directori, numiți de Parlament, în bază de concurs.
Amintim că o funcție de director al ANRE a rămas vacantă la mijlocul lunii iulie curent, după ce Ocravian Calmâc și-a prezentat demisia „din motive personale”.
Un fost ministru de la Chișinău critică decizia UE de a-l ajuta pe Krasnoselski: „Deoarece Rusia are prea mari cheltuieli și e ocupată cu omorârea ucrainenilor, finanțarea separatismului este pusă temporar pe seama Europei”
Lua mită de la agenții economici ca să-i lase să livreze produse alimentare în școlile și grădinițele din Chișinău: Șeful unei întreprinderi municipale, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare și obligat să achite o amendă de 575 mii lei
CONFIRMAT // „Moldovagaz”, abordată de o companie maghiară care vrea să livreze gaze în Transnistria: Reacția premierului Recean