Concurs cu premii, organizat de BNM: „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”. Ce trebuie să faceți pentru a câștiga monede comemorative valoroase
Banca Națională a Moldovei (BNM) desfășoară concursul „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”, iar 30 de participanți vor primi premii pe 29 noiembrie curent, de Ziua Monedei Naționale, când se vor împlini 30 de ani de la introducerea leului moldovenesc.
Astfel, orice persoană interesată, fără restricții de vârstă și cetățenie, poate lua parte la această competiție deschisă, care va pune în evidență locurile istorice ale Republicii Moldova ilustrate pe bancnotele de lei moldovenești.
Mai exact, participanții vor transmite către BNM, până pe 31 octombrie curent, cel puțin opt poze cu bancnotele aflate în circulație, iar fiecare poză va reprezenta o bancnotă fotografiată pe fundalul monumentului înfățișat pe aceasta.
Sursa foto: Pagina de Facebook a BNM
„Vor fi acceptate doar pozele originale, fiind respinse imaginile editate în programe pe care au fost aplicate straturi (layers) sau măști”, anunță BNM.
Pe 29 noiembrie curent vor fi desemnați 30 de câștigători prin metoda extragerii aleatorii, iar învingătorii vor fi premiați cu monede comemorative bătute în argint și seturi de monetărie. Primii 10 vor primi Moneda comemorativă din argint „1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian” în valoare de 645 de lei, următorii 10 - Moneda comemorativă „Mănăstirea Țîpova” în valoare de 387 de lei, iar ultimii 10 - cu câte un set de monetărie în valoare de 135 de lei.
Organizatorii mai precizează că toți participanții la concurs vor primi certificate de participare din partea Băncii Naționale.
Concursul a fost lansat pe 27 august 2023, cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova și are drept scop sprijinirea sentimentului civic al publicului vizavi de leul moldovenesc și alte valori istorice ale statului nostru.
Sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, similar celui existent în UE, instituit în R. Moldova: Orice produs periculos va fi semnalat rapid, iar cetățenii vor fi informați imediat
Șoferii din Transnistria, obligați să susțină examene teoretice și practice la ASP pentru obținerea permiselor de conducere: Chișinăul îi ajută pe transnistreni să evite examenele în statele care s-au angajat să recunoască actele emise în R. Moldova
Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei