Concluzia TRISTĂ a președintelui APSM: „Jurnalismul sportiv este în regres, iar situația este ALARMANTĂ”
„Jurnalismul sportiv este în regres, iar numărul celor care activează în domeniu sunt din ce în ce mai puțini. Lipsa interesului față de sport din partea autorităților se reflectă și asupra presei sportive. Ziarele sportive nu mai există, iar paginile online nu a putut să le înlocuiască calitativ”, susține președintele Asociației Presei Sportive din R. Moldova (APSM), Eduard Ciobanu, într-o postare pe Facebook.
Potrivit acestuia, după schimbarea statutului APSM, numărul membrilor a scăzut până la 60 de persoane, dintre care circa 30 de membri sunt veterani.
„A fost o schimbare calitativă. Au rămas jurnaliști care lucrează în domeniu, dar și persoane consacrate, care au activat o viață în presa sportivă. Cu părere de rău, ne lipsește o nouă generație de jurnaliști sportivi. Puține televiziuni sau instituții media investesc în jurnalismul sportiv. Situația devine alarmantă”, a punctat Ciobanu.
Acesta a mai adăugat că de foarte multe ori jurnaliștii sportivi scot bani din propriul buzunar pentru a merge într-o deplasare ca să reflecte un eveniment sportiv.
„Presa sportivă nu este susținută de stat sau alte structuri responsabile de promovarea sportului, iar multe campionate mondiale, europene sunt reflectate în baza informațiilor oferite de diferite agenții internaționale. Nu este normal atunci când unii directori de instituții media declară că jurnaliștii sportivi nu ar trebui să facă relatări de la fața locului. Acesta deja numai este jurnalism sportiv. Asta afectează calitatea materialelor”, a concluzionat Ciobanu.
Premieră la Procuratura Anticorupție: Dotată cu echipamente care îi vor permite să efectueze măsuri speciale de investigație de sine stătător
„Ordinul Republicii” și alte distincții de stat pentru mai multe personalități, de Ziua Culturii Naționale: „Cultura este puntea cea mai de preț, este expresia vie a sufletului și tradițiilor noastre”
INTERVIU // Planul Moscovei, la suprafață. „Salvatorul” regimului separatist de la Tiraspol, care intenționează să livreze gaze naturale în stânga Nistrului, audiat la SIS: „Necesitățile lor sunt de la 2 până la 3 milioane de metri cubi pe zi”