Comportamente care te TRANSFORMĂ într-un om greu de suportat
Mulţi oameni sunt de părere că persoanele plăcute de cei din jur se nasc cu anumite trăsături naturale, sunt norocoase sau incredibil de talentate. Contrar acestor credinţe, psihologii spun că, în realitate, cei care nu reuşesc să se facă plăcuţi au o atitudine şi obiceiuri care îi fac greu de suportat, potrivit businessinsider.com.
Stă în puterea ta să câştigi simpatia celor din jur, totul având la bază autocontrolul şi inteligenţa emoţională. Iată care sunt comportamentele care te pot face dezagreabil în ochii celor din jur:
Dezechilibre emoţionale. Lipsa echilibrului emoţional demonstrează o inteligenţă emoţională scăzută. De îndată ce vă arătaţi nivelul de instabilitate, oamenii se vor întreba dacă sunteţi capabili să menţineţi o relaţie atunci când întâmpinaţi situaţii dificile. Când eşti capabil să-ţi controlezi emoţiile în preajma cuiva care te nedreptăţeşte, vei reuşi să-ţi faci singur dreptate.
Folosirea telefonului în timpul unei conversaţii. Nimic nu poate fi mai enervant într-o conversaţie decât un interlocutor care foloseşte telefonul mobil în mod nejustificat. Când vă angajaţi într-o conversaţie, concentraţi-vă toată energia în această direcţie. Veţi constata că astfel conversaţiile devin mai eficiente şi mai plăcute.
Bârfitul. Oamenii arată groaznic atunci când vorbesc urât despre alte persoane. Conversaţiile despre nelegiuirile sau nenorocirile altor oameni garantat te vor face să devii un personaj negativ şi plin de ură.
O minte închisă. Dacă doreşti să devii o persoană simpatică, trebuie să fii deschis la minte, ceea ce te face abordabil şi interesant pentru ceilalţi. Nimeni nu vrea să aibă o conversaţie cu cineva care şi-a format deja o opinie şi nu este dispus să asculte. Pentru a elimina preconcepţiile, aveţi nevoie să vedeţi lumea prin ochii altor oameni. Acest lucru nu implică tolerarea anumitor comportamente, doar acceptarea că există şi alte păreri în afară de ale tale.
Devii sufocant prin prea multă informaţie. Este un lucru normal să ai foarte multe lucruri de povestit atunci când cunoşti o persoană nouă care îţi inspiră încredere, dar s-ar putea să sufoci prin prea multă informaţie transmisă într-un timp prea scurt. Acest obicei este specific oamenilor obsedaţi de sine şi dornici să domine conversaţia.
Postezi prea des pe reţelele sociale. Studiile au arătat că persoanele care postează foarte des pe reţelele de socializare fac acest lucru din dorinţa de a fi acceptate de societate. Psihologii sunt de părere că un astfel de comportament are efect invers. Arătând lumii ce ai mâncat la micul dejun, prânz şi cină sau de câte ori ai plimbat câinele va face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de nivelul ridicat de simpatie pe care speri să îl obţii.
Laudele. Cu toţii cunoaştem persoane cărora le place să se laude, ascunzându-se în spatele unor măşti. De exemplu, fac haz pe seama faptului că sunt tocilari când de fapt vor să atragă atenţia asupra faptului că sunt deştepţi sau că nu au un regim alimentar strict atunci când vor să arate că nu au probleme cu greutatea. Măştile auto-ironiei pot ascunde dorinţe puternice de exprimare a propriilor calităţi.
Eşti prea absorbit de munca ta. Oamenii care muncesc cu pasiune sunt deseori apreciaţi. Totuşi, mulţi dintre aceştia au tendinţa de a se lăsa prea absorbiţi de munca lor. Persoanele agreabile ştiu să păstreze un echilibru între pasiunea pentru munca lor şi capacitatea de a se distra. Poţi lucra cu multă seriozitate, dar nu uita să te deconectezi când pleci de la birou.
Nu pui suficiente întrebări. Cea mai mare greşeală pe care oamenii o fac într-o conversaţie este că se concentrează prea mult asupra a ceea spun, gândindu-se la părerea pe care şi-o vor crea cei din jur. Cuvintele curg, dar ei nu reuşesc să audă şi ce spune interlocutorul. Un mod simplu de a evita acest lucru este de a pune întrebări. Oamenilor le place să ştie că sunt asculţi. Vei fi surprins cât de mult respect şi apreciere vei câştiga doar punând întrebări.
Sursa: eva.ro
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni