Competiție globală pentru IDEI DE AFACERI ECOLOGICE cu premii de MII de euro: Cetățenii din R. Moldova, îndemnați să participe
Cetățenii din R. Moldova sunt îndemnați să aplice la competiția „ClimateLaunchpad 2019”, cel mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume, menit să remedieze schimbările climatice.
La concurs sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice și pot aplica proiecte de la elevi până la deținători de startup-uri, atâta timp cât au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.
Programul face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.
„ClimateLaunchpad” este derulată simultan în 50 de țări, iar participanții selectați vor beneficia mai întâi de un program de dezvoltare organizat de traineri internaționali și locali, după care vor concura la Finala Națională. La finalul competiției vor fi selectate două echipe care vor merge să reprezinte R. Moldova la Finala Globală din Amsterdam.
Participarea în cadrul competiției este gratuită, iar limba de comunicare este engleza.
Organizatorii anunță că această competiție este gândită pentru a ajuta antreprenorii aspiranți să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale.
Cele mai bune 10 idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105 mii de euro. Câștigătorul locului 1 primește, de asemenea, un premiu în bani de 10 000 de euro, locul 2 – 5 000 de euro, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2 500 de euro.
Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare ,se fac până la 29 iunie curent, prin completarea formularului disponibil AICI.
Mai multe detalii, pe www.climatelaunchpad.org și pe https://www.facebook.com/ClimateLaunchpadMoldova/.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România