Circa 400 de profesori din școlile cu predare în limbile minorităților naționale își vor îmbunătăți competențele de cunoaștere a limbii române. MEC a lansat un program de formare lingvistică
Circa 400 de cadre didactice din instituții cu predare în limbile minorităților naționale își vor îmbunătăți competențele de cunoaștere a limbii române în cadrul unui program de formare lingvistică lansat de Ministerul Educației și Cercetării.
Prima etapă a programului a început astăzi la Chișinău și la aceasta vor participa circa 100 de profesori. Inițiativa este implementată în colaborare cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
Programul oferă 160 de ore de formare, ce includ module online și sesiuni cu prezență fizică. O atenție sporită este acordată profesorilor din sudul R. Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia, Taraclia și Ceadâr-Lunga, dar și celor din municipiul Chișinău.
„Vă mulțumim, dragi profesori, pentru că ați ales să investiți în creșterea dumneavoastră profesională și ați aplicat la această formare. Suntem siguri că acest program va aduce un plus valoare nu doar pentru dvs., dar și pentru elevii cărora vă dedicați zilnic. Scopul nostru este ca din această imersiune lingvistică să luați tot ce este mai bun și să o transpuneți în dimensiunea educațională”, a declarat Valentina Olaru, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.
Potrivit MEC, programul reprezintă o platformă esențială pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice și pedagogice.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”