NUME // Cine va evalua JUDECĂTORII curților de apel, președinții și vicepreședinții instanțelor
Comisia „vetting” a constituit completele responsabile pentru evaluarea judecătorilor curților de apel, a președinților și vicepreședinților instanțelor. Atribuțiile completelor sunt identice cu cele ale Comisiei, având ca obiectiv evaluarea externă a integrității etice și financiare a subiecților evaluării.
Cei șase membri ai Comisiei au fost repartizați în două complete, formate din trei membri, denumite generic Completul „A” și Completul „B”.
„Fiecare complet include atât membri naționali, cât și internaționali, astfel fiind asigurată reprezentativitatea ambelor categorii de membri”, se arată într-un comunicat de presă al Comisei „Vetting”.
Astfel, Completul „A” este format din președintele Comisiei, Scott Bales, și membrii Willem Brouwer și Iurie Gațcan.
Completul „B” este condus de vicepreședintele Comisiei, Andrei Bivol, iar membri sunt Lavly Perling și Lilian Enciu.
Președintele și vicepreședintele Comisiei vor conduce ședințele completelor, audierile și vor semna rapoartele și documentele aferente procesului de evaluare. Cvorumul completului este constituit din toți cei trei membri, iar deciziile trebuie luate în unanimitate. În cazul în care nu se atestă unanimitate, raportul cu privire la evaluare va fi examinat de către întreaga Comisie.
Dosarele de evaluare sunt repartizate aleatoriu între cele două complete. În caz de conflict de interese, Comisia are competența de a redistribui dosarul sau de a modifica componența completului, dacă este necesar. De asemenea, Comisia își rezervă dreptul de a ajusta componența completelor în funcție de volumul de muncă.
Pentru a asigura transparența și imparțialitatea procesului, orice recuzare a unui membru al completului va conduce la redistribuirea dosarului către celălalt complet. Dacă redistribuirea nu este posibilă din cauza altor recuzări sau pentru eficiența procesului, membrul recuzat poate fi înlocuit temporar. Dosarele vor fi repartizate raportorilor prin rotație.
Malul drept al Nistrului, asigurat cu gaze naturale, dar vulnerabil în ceea ce privește acoperirea consumului de energie electrică: Contractul cu MGRES expiră la finele lunii decembrie, iar infrastructura Ucrainei poate fi bombardată oricând de ruși
Premierul Recean, discuții cu reprezentanta UNHCR în R. Moldova: Agenția ONU va susține Guvernul în cazul declanșării unei crize umanitare ce ar putea afecta circa 300 de mii de cetățeni din Transnistria, dacă Rusia îi va lăsa fără gaze
Energia electrică NU va fi deconectată „de la ora 20.00 până la 5.00”, iar gazele NU vor costa 50 de lei per mia de metri cubi: Mai multe FALSURI de pe TikTok, combătute de autoritățile de la Chișinău