Cine este procurorul de care depinde SOARTA lui Alexandr Stoianoglo: Și-a început cariera în 2011 și a vândut o mașină cu 10 mii de lei
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat astăzi, cu votul a șapte membri din 11, pe Victor Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție, să analizeze pretinsele fapte infracționale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, conținute în sesizarea președintelui Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.
Deputatul Carp a cerut investigharea presupusei implicări a lui Stoianoglo în facilitarea „Laundromatului”, printr-un amendament promovat „cu bună știință” de actualul procuror general pe timpul când acesta deținea funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.
Victor Furtună și-a început cariera în anul 2011, CSP numindu-l procuror în Procuratura sectorului Buiucani din municipiul Chişinău, după absolvirea Institutului Naţional al Justiţiei.
CITIȚI și DOC // Stoianoglo, tot mai aproape de a fi DEMIS: CSP a dat undă verde ANCHETĂRII procurorului general, acuzat de CORUPERE pasivă și abuz în serviciu. Cine e procurorul care poate să-l ducă pe șeful PG pe banca acuzaților
În decembrie 2016, procurorul general de atunci, Eduard Harunjen, l-a numit în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău.
Pe 23 aprilie 2019, Consiliul Superior al Procurorilor a propus procurorului general numirea lui Victor Furtună în funcția vacantă de procuror în Procuratura Anticorupție, după obținerea de către acesta a calificativului „foarte bine” în urma unei evaluări.
Victor Furutună este procurorul care l-a anchetat pe fostul procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, pentru îmbogățire ilicită, dosar a cărui finalitate nu a mai fost anunțată. La un an de la pornirea urmăririi penale, în noiembrie 2020, procurorul Furtună anunța presa că acest caz se mai afla la etapa urmăririi penale.
Tot Furtună a instrumentat unul dintre dosarele în privința lui Veaceslav Platon privind defaimarea unui judecător. Platon era acuzat că a deschis un card bancar pe numele unei magistrate, care i-a instrumentat câteva cauze anterioare, și a pus pe el 300 de mii de euro, proveniți din surse dubioase. Ulterior, a scos banii, iar totul a fost făcut fără știrea magistratei, astfel încercând discreditarea judecătorului.
Același procuror anchetează polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, reținuți la începutul lunii octombrie în cadrul unui dosar pornit pentru că luau bani de la pasagerii prinși cu teste la COVID false.
Potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Furtună a obținut un salariu de la Procuratură în sumă de 316 259 de lei sau de circa 26 de mii de lei lunar.
Procurorul Furtună a mai indicat un venit de 10 000 de lei obținut din vânzarea unui automobil „Renault Megane 3”, 1 703 de lei românești, o indemnizație de 100 657 de lei și cadouri de 3 000 de euro.
Familia procurorului deține două apartamente cu suprafața de 78,2 și, respectiv, 78,8 m.p., un garaj de 16 metri pătrați, precum și alte două bunuri imobile, toate obținute începând cu anul 2010.
De asemenea, procurorul Furtună are un vehicul motorizat (an. fab. 2011) în valoare de 10 000 de lei, cumpărat în anul 2011, și un autoturism de model „Renault” (an. fab. 2015) în valoare de 84 000 de lei, cumpărat în anul 2015.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md