Cine este omul de afaceri care REFUZĂ să dea șpagă în România și livrează la export tot ce produce
Nicolae Furnigea deține în orașul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, o fabrică de produse din fibră de sticlă, obiecte care ajung în totalitate la export. Omul de afaceri spune că preferă să își vândă produsele doar în străinătate, deoarece nu suportă să dea șpagă.
În fabrica din orașul Târgu Cărbunești muncesc 23 de angajați. Nicolae Furnigea a trăit în București, până acum 18 ani, când a decis să vină în Gorj și să înceapă producția de mase plastice. Omul de afaceri nu trăiește într-un apartament de lux, ci trăiește chiar în incinta fabricii: „Am amenajat o cameră cu baie proprie. Am tot ce îmi trebuie. Soția mea este ginecolog și trăiește în continuare în București. Merg și eu acasă, în București, atunci când timpul îmi permite”, a declarat Nicolae Furnigea.
În fabrica din Târgu Cărbunești sunt realizate produse precum: căzi cu ușă pentru persoanele cu dizabilități, cabine de duș pentru persoanele cu handicap, ghivece de flori de toate formele sau bazine pentru creșterea peștilor. Produsele acestuia sunt realizate din fibră de sticlă și sunt mai rezistente decât cele de plastic: „Materialele acestea au o serie de proprietăți mecanice și chimice diferite față de cele din plastic. Sunt mai rezistente în timp, sunt armate, au capacitate de rezistență la ultraviolete și la temperatură”, a explicat omul de afaceri.
Are clienți din Franța, Italia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția: „Clienții sunt din Franța, Italia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția. Mai facem și produse unicat, la comenzi speciale. Proiectarea o fac eu”, a declarat Nicolae Furnigea.
Refuză să colaboreze cu companiile sau autorități ale statului român pentru că i se cere șpagă
Omul de afaceri a refuzat sa colaboreze cu companii sau autorități ale statului român, pentru că i se cere șpagă : „Toți voiau șpagă și eu nu suportam. Nu am dat niciodată. Nici la medic, pentru că nu am făcut un antibiotic în viața mea! Nu mi se pare corect să dau șpagă. Presupun că acesta este și motivul pentru care nu furnizez produse în România”, a mai spus Nicolae.
Sursa: adevarul.ro
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
VIDEO // Marcel Ciolacu anunță construcția unei linii de cale ferată cu ecartament european între Iași și Chișinău: Ar fi începutul modernizării infrastructurii feroviare din R. Moldova
Rezultatele studiului de fezabilitate pentru construcția celei de-a treia linii electrice între R. Moldova și România, Strășeni – Gutinaș, vor fi gata la începutul anului 2025