Cinci SFATURI pentru o viață de carieră sănătoasă și de succes
1) Fiecare dintre noi aspiră la succes profesional sub o formă sau alta, iar epitomul succesului profesional se numește mai nou „carieră”. După cum bine știm, o carieră profesională implică foarte multă dedicație, efort și (deși nu ne place să acceptăm) sacrificii. Din această cauză, probabil că foarte mulți se întreabă dacă există vreo „rețetă magică” pe care, dacă o folosesc, vor avea cu siguranță succes.
Personal, mă îndoiesc și sincer, nici nu aș vrea să existe, pentru că asta ar însemna că societatea a ajuns la un nivel la care nu mai poate fi creativă în ceea ce privește metoda de a obține succes profesional. Dar asta nu înseamnă că nu există câteva ponturi pe care să le folosim drept punct de început.
2) Fă ceva ce te pasionează într-un fel sau altul. Dacă faci ceva ce îți place, munca nu va mai fi muncă, ci distracție și astfel, totul va merge mult mai ușor.
Să nu te descurajezi dacă nu faci ceea ce îți dorești din prima. De cele mai multe ori, nici nu ești pregătit pentru ceea ce vrei să faci. Succesul implică o anume călătorie inițiatică, așa că să nu te descurajezi dacă îți va lua chiar și ani să obții rezultatele pe care le dorești. Ceea ce contează e să știi unde vrei să ajungi, iar asta mă duce la următoarea sugestie:
3) Dezvoltă o viziune personală. Unde te vezi în zece, douăzeci de ani? Cum crezi că vei putea ajunge acolo, dat fiind contextul în care te afli? Jim Collins, autorul cărții Good to Great vorbește în cartea sa despre faptul că liderii de succes ai oricărei organizații au avut întotdeauna o viziune, un scop, o idee care îi ghidează în mod constant. Această viziune i-a ajutat să își concentreze energia în mod constant spre ceea ce i-a interesat să obțină și i-a adus cu un pas înaintea celorlalți.
4) Ține-te de planul tău/viziunea ta, chiar dacă nu îți iese din prima. Se întâmplă de multe ori ca, în drumul spre succes întâlnim eșecul. Eșecul cel mai descurajator este cel pe care îl trăim într-un domeniu pe care noi îl considerăm punctul nostru forte. Într-adevăr, doare. Altfel nu l-am percepe drept eșec. Dar aceste eșecuri fac diferența dintre oamenii care vor succesul și cei care chiar îl vor avea. Steve Jobs, creatorul companiei Apple, a fost concediat de propria companie. Asta nu l-a
oprit. Încetul cu încetul, a cumpărat acțiunile companiei până când a reluat conducerea.
5) Dificultatea/Eșecul nu este sursă de frustrare, ci de înțelepciune. Cu toții avem tendința (naturală de altfel) de a vedea eșecul sau timpurile dificile drept sursă de frustrare, ceea ce e ok pentru o vreme. Dacă lăsăm astfel de evenimente să ne acapareze existența, riscăm să ne scufundăm singuri corabia. De aceea, sugerez a aborda aceste evenimente într-o altă lumină, și anume, de a le vedea drept o oportunitate de a reflecta și de a crește. Cea mai importantă proprietate a acestui tip de
experiențe de viață este că (ele) ne atrag atenția. Făcând acest lucru, noi memorăm nu doar sentimentul de frustrare ci și contextul care a declanșat sentimentul. Această proprietate este motivul pentru care aceste experiențe sunt o sursă atât de bogată de înțelepciune.
Sursa: jamerello.website
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania