22:13:47 23.12.2024
Stiri

Cinci semne ciudate care arată un IQ ridicat. Caracteristicile comune ale oamenilor foarte inteligenți

Actualitate 15.08.2024 08:00 Vizualizări28240 Autor: ZiarulNational
Cinci semne ciudate care arată un IQ ridicat. Caracteristicile comune ale oamenilor foarte inteligenți

Unii dintre cei mai inteligenți oameni din lumea se caracterizează prin câteva trăsături neobișnuite. Studiile au demonstrat că astfel de obiceiuri sunt corelate cu un IQ mai ridicat.

În mod clasic, inteligența înseamnă abilitatea unei persoane de a se adapta la mediul înconjurător. Însă unele persoane au abilitatea de a procesa stimulii externi la un nivel mai mare decât media, informează jurnalul.ro.

Iată 5 obiceiuri mai puțin obișnuite care indică un IQ mare, potrivit experților:

1. Nocturn

Mulți oameni extrem de inteligenți au fost mai productivi pe timpul nopții. Trecerea peste ritmul circanian obișnuit și munca până noaptea târziu arată o flexibilitate cognitivă impresionantă. Printre personalitățile care erau active noaptea se numără Mircea Eliade, Charles Darwin, Marcel Proust.

2. Visare

Visarea cu ochii deschiși poate duce la soluționarea creativă a problemelor, realizarea planurilor pentru viitor și procesarea emoțională. Procesul permite minții să realizeze conexiuni unice și să exploreze idei noi. Mai multe studii au descoperit o corelație între frecvența visării cu ochii deschiși și excelarea în sarcini creative cu un IQ ridicat.

3. Întrebări

Curiozitatea constantă este o caracteristică a oamenilor foarte deștepti. Aceștia se află într-un proces de învățare continuă, vor să afle cum funcționează lucrurile și ce s-ar întâmpla dacă problema ar fi rezolvată diferit. Pentru a afla răspunsurile, ei pun întrebări frecvente.

4. Izolare

Persoanele care au un IQ ridicat pot fi stimulate ușor, în funcție de condițiile din mediu. Asfel că mulți simt nevoia să se izoleze pentru a nu fi întrerupți.

5. Instruire

Cititul înseamnă dezvoltarea vocabularului, deschiderea spre noi idei și moduri noi de gândire, dezvoltarea atenției, imaginației, empatiei. Multe persoane cu un IQ mai ridicat au obiceiul de a citi aproape zilnic. Cititul e un fel de antrenament pentru creier care dezvoltă numeroase abilități cognitive importante, notează useit.ro.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Perspectiva unui PSD...

20.12.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // O carte ca eveniment...

16.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Delirul imperial îna...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md