Cinci motive dovedite ştiinţific pentru a fi LENEŞ
Pierzi uneori câte 10 minute în căutarea unui loc de parcare cât mai apropiat? Ţi-ai luat o bandă de alergat care îţi serveşte drept suport pentru prosop? Să gateşti ceva ce durează mai mult de 15 minute este precum ai urca Everestul? Este clar, eşti un leneş.
Societatea încearcă să ne facă să ne simţim prost pentru că suntem leneşi, fiind chiar unul din cele șapte păcate de moarte. Savanţii vin în apărarea noastră şi spun că avem suficiente argumente pentru a lenevi, dat fiind faptul că pentru asta ai cel puţin cinci motive:
5. Luptând cu lenea, lupţi cu evoluţia
Mare parte din viaţa noastră este o luptă continuă dintre natură şi hrană. Natura mereu a ales pentru supravieţuire indivizii mai leneşi. Evoluţia subliniază că conservarea energiei este extrem de importantă, mai ales atunci când nu ştii cu exactitate când o să mănânci data viitoare. În epoca de piatră, oamenii nu-şi planificau prea multe, dat fiind faptul că era o şansă mare de a muri de foame.
Astăzi trăim într-o altă epocă, dar creierul uman gândeşte la fel, dorind în loc să munească să se întindă pe o canapea şi să mânânce o îngheţată, conservându-şi astfel energia. Nu este mai uşor? Să leneveşti şi să pui tot pe seama evoluţiei?
4. Se va găsi cu siguranţă pilula care te va motiva să faci mişcare într-o zi
Pentru unii oameni, nu doar evoluţia este un duşman, dar şi mutaţiile genetice au jucat un rol foarte important în a-i face leneşi. În urma mutaţiei a fost afectat şi procesul de activitate psihică. Cu alte cuvinte, această mutaţie determină creierul tău să te forţeze să faci mai puţină mişcare.
O astfel de pilulă pentru a stimula activitatea creierului a fost testată pe un şoricel leneş care după ce a fost supus experimentului a mers, accelerând în timp ce înainta spre caşcaval.
3. Asta ne va face să ne apropiem
Lumea în care trăim e fragmentată de multe principii. Oamenii se divizează în grupuri în funcţie de orientările politice, convingerile religioase, rasă şi culoarea pielii. Şi dacă există un lucru care poate să ne unească pe toţi exponenţii rasei umane, atunci aceasta este lenea.
2. Toată lumea este la fel de leneşă
Reprezentanţii generaţiei X şi exponenţii generaţiei Baby Boom sunt convinşi că cei din mileniul II, cei care au Internet şi care pot obţine tot ce-şi doresc aproape instantaneu, este cea mai leneşă generaţie care nu merge prea departe când vine vorba de etica muncii.
Potrivit Studiului Naţional American, 50% din milenari acceptă ceea ce li se impută, argumentând: „începem să dormim mai mult, să ne uităm mai des la televizor, numărul orelor de lucru scade, iar timpul petrecut pe reţelele de socializare este în continuă creştere, chiar şi în timpul lucrului. Dar ce fac ceilalţi în acelaşi timp?
Mint: 60% că au citit o carte pe care nu o au, 90% dintre cei care se joacă pe calculator, nu le termină niciodată, dar spun că o fac, iar 30% nici măcar nu au răbdare să termine un film clasic precum „Naşul”, dar spun că văd multe fillme.
1.Tu schimbi lumea
Întreaga istorie a progresului a fost dirijată de oameni leneşi. Aproape toate invenţiile sunt gândite pentru a ne face să economisim timp şi efort. Mottoul angajatorilor în companiile de business este „Mereu să alegi o persoană leneşă pentru lucrul cel mai greu, fiindcă leneşul va găsi calea cea mai scurtă de a-l face”.
Dacă eşti o persoană leneşă, atunci ai menirea de a îmbunătăţi lumea asta, chiar dacă trebuie să îţi impui să fii un pic mai productiv în scopul de a crea acea nouă invenţie sau de a lansa o nouă idee, nu trebuie să exagerezi oricum atunci când faci ordine pe masa de lucru.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care-şi menţin o dezordine strictă pe birou sunt mult mai creativi decât cei care-şi aranjează toate lucrurile mereu. Aparent, acest lucru ne permite să rupem tradiţia şi convenţiile. Prin urmare, vom fi cei care schimbă lumea în bine.
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”