Cetatea Sighișoara, singura fortăreață medievală din sud-estul Europei locuită și astăzi
Undeva în centrul României, veți găsi un oraș care nu seamănă cu nimic din ce ați văzut până acum. Sașii au fost aduși aici în secolul XII pentru a apărut granița de est a Imperiului German. Orașul Sighișoara a fost atestat documentar mai târziu, abia în anul 1280.
Momentan, Sighișoara este singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei. Cetatea Sighișoara a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1999.
Imediat ce trec de porțile cetății, vizitatorii sunt purtați într-o lume de basm pe măsură ce se plimbă pe străzile înguste și pietruite. Aici, turiștii îl pot întâlni și pe toboșarul cetății, care anunță evenimentele importante ale orașului Sighișoara, acompaniat de ritmurile instrumentului său.
Cetatea Sighișoara a a trecut prin numeroase tragedii de-a lungul timpului
De-a lungul timpului, cetatea Sighișoara a trecut prin numeroase momente tragice precum invazia mongolă, revolte, incendii, execuții și procese intentate vrăjitoarelor.
Tradiția a dictat ca fiecare grup de meșteșugari să ridice un turn de apărare. Din cele 14 turnuri construite inițial, fiecare numite după grupul de meșteșugari care l-a ridicat, doar nouă mai rezistă în ziua de astăzi.
Cel mai faimos dintre acestea, Turnul cu Ceas, a fost folosit în trecut ca închisoare pentru prizonierii condamnați la moarte. Alte turnuri care mai pot fi admirate și astăzi sunt Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor și Turnul Fierarilor.
În vremurile noastre, Turnul cu Ceas al a fost transformat în muzeu, aici putând fi admirată o colecție impresionantă de arme și echipament militar, precum și o cameră de tortură. Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighișoarei a găzduit Festivalul Medieval, astfel retrăindu-și trecutul de basm. Străzile cetății sunt pline cu acrobați și trubaduri, regi și regine, cavaleri și prințese, vrăjitoare și temniceri.
Cel mai popular muzeu din Cetatea Sighișoara
De asemenea, în Cetatea Sighișoara poate fi vizitată și o casă despre care se crede că ar fi locul în care s-a născut Vlad Țepeș. Astăzi, casa este muzeu și restaurant.
O altă atracție turistică din Cetatea Sighișoara este Scara acoperită sau Scara Școlarilor. Scara din lemn are 175 de trepte și duce la Biserica din Deal, o biserică în stil gotic care găzduiește un cimitir și numeroase fresce.
Cu siguranță, cel mai popular muzeu din Cetatea Sighișoara este Muzeul Armelor, care ocupă o parte din casa lui Vlad Țepeș. În afară de Biserica din Deal, alte biserici notabile sunt Biserica Mănăstirii Dominicane și Biserica Leproșilor.
Sursa: descopera.ro
Putin este pe cale să PIARDĂ ultimul instrument de șantaj energetic asupra R. Moldova. Recean: „Cu linia electrică Vulcănești-Chișinău în funcțiune, vom putea transporta energie electrică fără a trece prin nodul energetic al MGRES"
PREMIERĂ // Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vizită istorică în Republica Moldova
R. Moldova mai face un pas spre consolidarea SECURITĂȚII energetice. Autoritățile vor procura cu 85 de MILIOANE de dolari oferiți de SUA un sistem de stocare a energiei în baterii puternice