05:55:55 18.01.2025
Stiri

Centre de zi pentru copii și adulți, servicii de îngrijire la domiciliu, spălătorii sau cantine sociale: 41 de servicii sociale pentru persoanele din grupuri vulnerabile din R. Moldova, deschise cu sprijinul UE

Actualitate 27.03.2024 16:05 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Centre de zi pentru copii și adulți, servicii de îngrijire la domiciliu, spălătorii sau cantine sociale: 41 de servicii sociale pentru persoanele din grupuri vulnerabile din R. Moldova, deschise cu sprijinul UE

Persoanele social-vulnerabile din 29 de raioane și municipii ale R. Moldova au acces la servicii care le ușurează existența, grație unei colaborări dintre organizațiile neguvernamentale, autoritățile publice locale și centrale, sprijinită financiar de Uniunea Europeană și Fundația „Soros Moldova”.

Este vorba despre proiectul „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, în cadrul căruia au fost create 12 centre de zi sau de plasament pentru copii și adulți în situații de risc, opt echipe mobile și servicii de îngrijire la domiciliu, șase centre de reabilitare pentru copii și adulți cu dizabilități, trei servicii de orientare profesională pentru tinerii aflați în situații de risc, trei servicii de case comunitare și locuințe protejate, trei servicii pentru copii și adulți cu dizabilități vizuale și auditive, două spălătorii sociale, o cantină socială, precum și un centru de tip Barnahus în Bălți.

„Serviciile sociale de calitate sunt o speranță la o viață mai bună în comunitate pentru multe persoane aflate în dificultate. Ajutarea persoanelor vulnerabile este un pilon fundamental al unei societăți progresive și umane. Solidaritatea statelor-membre ale Uniunii Europene cu persoanele aflate în dificultate este fermă și de neclintit. Prin eforturi comune, putem construi o societate în care predomină incluziunea, toleranța, justiția, solidaritatea și nediscriminarea”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Serviciile dezvoltate în cadrul acestui proiect sunt preluate de către autoritățile publice, care le vor gestiona în continuare.

Proiectul „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” a demarat în anul 2021 și se va încheia în iulie 2024, cu bugetul total de 3 375 000 de euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 3 000 000 de euro.

Pe durata proiectului, 6 739 de persoane din grupurile vulnerabile au beneficiat de servicii sociale, dintre care 58,4% beneficiari sunt din mediul rural și 41,6% - din mediul urban. Majoritatea beneficiarilor, adică 74%, sunt copii și 17% - persoane în etate.

Proiectul este implementat în parteneriat cu IP Keystone Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md