05:54:24 05.01.2025
Stiri

Cele mai bune trucuri pentru a menține căldura în casă. Aplică-le și tu pentru a plăti mai puțin la căldură

Actualitate 12.01.2024 09:40 Vizualizări5801 Autor: Ziarul National
Cele mai bune trucuri pentru a menține căldura în casă. Aplică-le și tu pentru a plăti mai puțin la căldură

Cele mai bune trucuri pentru a menține căldura în casă. Iarna abia și-a intrat în drepturi, în perioada următoare s-au anunțat temperaturi extrem de scăzute, iar românii sunt îngrijorați, deoarece gazele sunt foarte scumpe. Așadar, mai jos vă dezvăluim câteva sfaturi, pentru a plăti mai puțin la facturi.

Cele mai bune trucuri pentru a menține căldura în casă. Ideal este să menținem o temperatură care să ne aducă un adevărat confort. Dacă îți dorești să nu plătești o avere lună de lună, atunci încearcă să pui în aplicare aceste trucuri și sfaturi. Temperatura optimă recomandată de specialiști este 19-23 grade Celsius.

Una dintre cele mai bune soluții este să acoperi podelele cu covoare. Bine ar fi să acoperi toată suprafața podelei cu mochetă. Căldura din casă se pierde cel mai mult prin pereți, 35%, și prin pardoseală, 15%.

Covoarele ți-ar putea încălzi picioarele, comparativ cu gresia, parchetul etc. Cele groase sunt cele mai indicate pentru a face față și pentru a avea rezultatele mult dorite.

Nu acoperi caloriferele

Nu acoperi caloriferele cu draperii, perdele, haine, canapea, piese de mobilier și așa mai departe. Nu vor face altceva decât să blocheze fluxul de căldură. Asigură-te că ai un spațiu de cel puțin un metru și jumătate între calorifer și orice alt obiect din jur.

Închide caloriferele pe care nu le folosești

Nu are rost să lași toate caloriferele pornite, mai ales în cazul în care nu folosești toate camerele din casă. Dacă într-o încăpere nu stă nimeni, atunci oprește caloriferul. Altfel, vei consuma mai multă căldură fără rost.

Montează rafturi deasupra caloriferelor

Deși ar părea poate ceva bizar, explicația este cât se poate de logică. Dacă tavanul camerei este foarte înalt, poți monta rafturi deasupra caloriferelor. Astfel, aerul cald nu va mai ajunge sub tavan, ci se va duce către rafturi, iar de aici pleacă în restul camerei.

Aerisește caloriferele

Aerisirea caloriferelor trebuie să se facă în mod regulat, fără a se neglija. Dacă nu le vei aerisi, agentul termic nu va circula prin interiorul caloriferului, iar acesta nu se va încălzi foarte tare sau chiar deloc.

Trage draperiile noaptea

Pe timp de zi, lasă razele soarelui să îți pătrundă în casă, iar noaptea trage draperiile. Ziua, temperatura din casă nu va scădea așa mult, deoarece soarele încălzește casa.

Închide ușile camerelor pe care nu le folosești

Așa cum am spus și puțin mai sus, în camerele unde nu se stă, ar fi bine să închideți caloriferele. Așadar, faceți același lucru și cu ușile acelor camere. În altă ordine de idei, frigul se va duce și în camerele încălzite. Electrocasnicele, becurile și multe altele din casă degajă căldură pe care o poți avea acolo unde îți dorești cel mai mult și unde îți petreci cel mai mult timp.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md