Cele mai BUNE filme bazate pe cazuri reale
Dacă nu ne cunoaștem istoria, putem repeta greșelile trecutului, este un celebru aforism. Filmele se inspiră din realitate pentru a readuce în discuție subiecte din trecut cu impact și astăzi ori pentru a omagia personalități ale deceniilor trecute.
Iată o serie de filme bazate pe cazuri reale, despre oameni obișnuiți ori personalități care au marcat în bine sau rău trecutul nostru.
Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar
Filmul prezintă viața celebrului Pablo Escobar, despre care s-a spus la un moment dat că traficul global de droguri l-a transformat în cea mai bogată persoană de pe Pământ. Subiectul carismaticului traficant de droguri din anii `80 Pablo Escobar nu a fost nici pe departe uitat în ultima vreme, desigur datorită serialului Narcos de la Netflix, dar acum revine în atenţie odată cu ecranizarea Loving Pablo. Un mare atu al filmului îl reprezintă cuplul popular format din soţii Javier Bardem şi Penelope Cruz, în rolurile principale.
Filmul este relatat prin ochii iubitei lui Escobar, jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul, femeia pe care traficantul a învestit-o cu titlul de „biograful” lui.
Bohemian Rhapsody
Mult-amânata biografie a lui Freddie Mercury îl pune pe Rami Malek (Mr. Robot) într-o postură care îi solicită corzile vocale, în rolul legendarului solist al trupei Queen. Fiind o cronică a acelor ani care au dus la legendara apariţie a trupei la concertul Live Aid din 1985, filmările au început în Londra în septembrie 2017, sub coordonarea lui Bryan Singer.
TAG: Dă-o mai departe
Sub deviza „Nu ne oprim din joacă pentru că ne maturizam, ci ne maturizăm pentru că ne oprim din joacă”, filmul „TAG: Dă-o mai departe” aduce pe marile ecrane aventura a cinci prieteni din copilărie care păstrează legătura de-a lungul anilor datorită unui joc de leapşa, devenit tradiţie.
Bazată pe fapte reale, comedia „TAG: Dă-o mai departe” este încă o dovadă a nebuniilor pe care le pot face unii oameni pentru a rămâne în fruntea clasamentului, dar şi cât de importante sunt prieteniile adevărate.
First Man
Atunci când ne referim la „primul om”, nu este vorba de oamenii cavernelor, ci de biografia lui Neil Armstrong semnată de către Damien Chazelle cu Ryan Gosling în rolul principal. Iar pentru cei care preferă un astronaut cu o calviţie sexy, în acelaşi film Corey Stoll joacă rolul lui Buzz Aldrin. Şi - ca informaţie de trivia - e adevărat că Neil Armstrong a cântat jazz.
Mary Queen of Scots
Saoirse Ronan (Lady Bird) joacă rolul reginei titulare în filmul semnat de către Josie Rourke - Donmar Warehouse. Aşa cum era de aşteptat, apare în calitate de adversară a ei Elisabeta I a Angliei, jucată de către Margot Robbie. Tentativele reginei Mary Stuart de a o răsturna pe Elisabeta, Regina Angliei, îi vor atrage condamnarea la ani întregi de închisoare, înainte de a fi executată.
Darkest Hour. Ziua decisivă
„Dintre toate personajele măreţe ale secolului XX, bune sau rele, Winston Churchill a fost personalitatea cea mai valoroasă pentru umanitate şi, totodată, cea mai seducătoare. Nici o altă viaţă nu e presărată cu mai multe învăţăminte, mai ales pentru tineri: cum să foloseşti în favoarea ta moştenirea unei copilării nefericite; cum să profiţi cu entuziasm de toate situaţiile prielnice: fizice, morale şi intelectuale; cum să ai un curaj nebun, să-ţi cultivi succesul şi să nu te laşi impresionat de inevitabilele nereuşite; şi cum să cultivi, în timp ce dai curs ambiţiei nestăpânite, însufleţit de vitalitate şi pasiune, valori precum prietenia, generozitatea, compasiunea şi decenţa”, scria Paul Johnson despre Churchill, protagonistul biografiei ce a rulat pe marile noastre ecrane.
Boy Erased
Această dramă despre maturizare se bazează pe memoriile lui Garrard Conley, Boy Erased: A Memoir. Starul în ascensiune Lucas Hedges joacă rolul fiului unui pastor baptist. Băiatul este presat să meargă la terapie din cauza orientărilor sale sexuale (băiatul este gay) sau va fi repudiat de familie și ocolit de prieteni. Hedges a fost nominalizat la Oscar în 2017 la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru interpretarea din Manchester by the Sea.
The Beautiful Boy
Un film despre relația dintre un tată și fiul lui dependent de droguri, film ce descrie procesul de recuperare a băiatului, prin ochii tatălui. Atuul filmului este nominalizatul la Oscar 2018 Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), în rolul băiatului. Chalamet a fost lăudat și pentru prestația din filmul Lady Bird. Un alt nominalizat la Oscar, Steve Carell, completează distribuția. Felix Van Groeningen semnează regia iar compania lui Brad Pitt, Plan B Entertainment, semnează producția.
Backseat
Povestea lui Dick Cheney, cel mai puternic vicepreşedinte al Statelor Unite din istorie, şi modul în care politica pe care a aplicat-o a schimbat lumea. Pentru a intra în rol, Christian Bale a luat în greutate 20 de kilograme, s-a ras pe cap şi şi-a albit sprâncenele, declarând ulterior că a obţinut acest fizic pentru rol mâncând produse de patiserie. Filmul aduce alături o parte din echipa de filmare care a lucrat pentru The Big Short (2015), inclusiv regizorul Adam McKay, actorii Christian Bale şi Steve Carell, ca şi producătorul Brad Pitt.
White Boy Rick
Povestea tânărului Richard Wershe Jr., care a devenit primul informator al FBI din istorie, în anii 1980, şi a sfârşit prin a fi condamnat la închisoare pe viaţă pentru trafic de droguri.
Sursa: eva.ro
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2