Cel mai simplu TRUC pentru ca orice SALATĂ de vară să fie şi mai SĂNĂTOASĂ
Concret, potrivit revistei de specialitate „American Journal of Clinical Nutrition”, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor.
„O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantina şi licopen. Lipidele pe care le conţine oul potenţează absorbţia de carotenoide”, afirmă nutriţionistul Wayne Campbell.
În opinia cercetătorilor participanți la studiu, una din marile probleme actuale este că populaţia nu mănâncă suficiente verdeţuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-şi schimbe gustul şi să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză.
Este important, prin urmare, să fie adăugat un ou fiert la salată, nu doar pentru că îi oferă un gust deosebit, ci şi, potrivit foodstory.stirileprotv.ro, pentru că este slab caloric (70 de calorii, dacă este fiert).
„Oul este un aliment bogat în nutrienţi care conţin aminoacizi esenţiali, grăsimi nesaturate şi vitamine din grupa B”, subliniază cercetătorii. Ei amintesc că, pentru a fi cât mai benefic pentru sănătate, oul trebuie consumat întreg, atât gălbenuşul, cât şi albusul.
Nutriţioniștii atrag atenţia şi în privinţa dressingurilor de salată. Multe dintre ele conţin între 140 şi 160 de calorii la doar două linguriţe. În schimb, un ou mare întreg conţine doar 70 de calorii şi are un aport de 6 grame de proteine.
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"