Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Centrul Național Anticorupție (CNA) a aplicat, până pe 22 noiembrie curent, amenzi în valoare de peste șapte milioane de lei pe marginea proceselor-verbale recepționate de la Poliție cu privire la „coruperea electorală pasivă”.
Potrivit CNA, este vorba de amenzi de la 25 000 de lei până la 37 500 de lei, aplicate pentru primirea banilor în schimbul acordării voturilor așa cum le-a dictat comanditarul.
CNA examinează în prezent și alte procese-verbale recepționate de la Inspectoratul General de Poliție, urmând să ia decizii și pe marginea acestora.
„Persoana care a săvârșit fapta contravențională este liberată de răspundere contravențională dacă s-a autodenunțat și/sau a contribuit activ la descoperirea ori la contracararea săvârșirii faptei de corupere electorală”, subliniază CNA.
Amintim că, în luna octombrie curent, Poliția a anunțat că Moscova ar fi pompat cel puțin 39 de milioane de dolari pentru a cumpăra voturi în R. Moldova împotriva referendumului privind integrarea europeană și împotriva candidaturii Maiei Sandu la prezidențiale. De asemenea, oamenii legii au descoperit conturi deschise într-o bancă rusească pe numele a 138 de mii de persoane din R. Moldova pe care se făceau transferuri bănești.
Menționăm că, în cazul persoanelor care au corupt alegătorii, amenzile ajung până la 55 de mii de lei, iar aceștia riscă și până la cinci ani de închisoare.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”