Ceaiuri VINDECĂTOARE pentru o piele mai tânără
Ştii deja probabil că dacă alegi să bei anumite tipuri de ceai poţi avea beneficii majore pentru sănătate şi dietă, însă ştiai că unele dintre ele au efecte şi asupra pielii tale?
Ceaiul este bogat în polifenol (molecule care au proprietăţi antioxidante) şi poate ajuta la păstrarea unei pieli hidratate, contracarează efectele negative ale razelor UV şi reduce inflamația. Specialiştii susţin că ceaiul poate avea beneficii asupra tenului şi dacă este băut, şi dacă este folosit sub formă de infuzie. Iată mai jos 4 ceaiuri cu super puteri pentru pielea ta:
Ceaiul verde
O expunere prea îndelungată la soare poate dăuna pielii tale şi poate fi responsabilă de apariţia primelor semne ale îmbătrânirii. Studiile au demonstrat că ceaiul verde consumat zilnic poate ajuta la reducerea riscului apariţiei cancerului de piele (deşi zilnic foloseşti o crema de protecţie cu factor de protecţie solară de +30). Dermatologii susţin că acei antioxidanţi numiţi catechine ce previn degenerarea celulară şi care se găsesc în ceaiul verde ajută la scăderea inflamaţiei asociată cu îmbătrânirea, precum şi la protecţia pe termen lung împotriva razelor UV.
În plus polifenolul din ceai are abilitatea de reparare a ADN-ului şi poate corecta mutaţiile celulare cauzate de radicalii liberi.
Pe lângă o ceaşcă de ceai verde în fiecare zi, poţi folosi şi produse de îngrijire a pielii ce conţin în jur de 90% polifenol din ceai verde pentru a preveni semnele îmbătrânirii premature a pielii şi a-ţi hidrata pielea uscată sau iritată.
Nu uita că ceaiul verde este cel mai recomandat şi în dietele de slăbire.
Iarba Mate
Vrei ca pielea ta să arate tânără pentru mai mult timp. Ai putea da credit ceaiului din iarba mate. Este încărcat cu antioxidanţi ce ajută la prevenirea şi repararea pielii împotriva radicalilor liberi.
Băutura este obţinută din frunzele uscate ale plantei iarba mate, ce se găseşte în America Centrală şi de Sud, plantă cunoscută şi pentru conţinutul ei mare de cofeină.
Iarba mate reprezintă un tratament tradiţional pentru orice, de la stări de oboseală şi până la controlul apetitului şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Conţine o listă lungă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, inclusiv vitaminele B şi C, magneziu, potasiu şi zinc.
Muşeţel
Din categoria ceaiurilor medicinale din plante, muşeţelul este de departe cel mai popular în tratamentul problemelor de piele. Este folosit de ani de zile pentru hidratarea pielii uscate, iritate şi chiar pentru tratamentul acneei. Înzestrat cu flavonoide care au un puternic efect inhibator pentru radicalii liberi, ceaiul de muşeţel poate trata inflamatiile şi iritațiile pielii.
Rooibos
Cunoscut şi sub denumirea de ceai roşu, rooibos este obţinut dintr-o plantă asemănătoare unui tufiş roşu ce creşte în Africa de Sud. Nu conţine cafeină fiind ideal pentru femeile care nu consumă deloc această substanţă sau ar vrea să o reducă. Conţine aspalathin şi nothofagin, doi compuşi chimici ce au proprietăţi antiinflamatorii. Flavonoidele din rooibos posedă şi ele funcții antiinflamatorii, ceea ce face ca acest ceai să fie foarte util în tratarea acneei sau rosaceei.
Pe lângă toate aceste proprietăţi descrise mai sus, toate aceste ceaiuri au beneficii extraordinare şi în curele de slăbire.
Sursa: caloria.ro
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți